pondělí 11. dubna 2016

RC: Políbená měsícem





autor: Amy Plum
originální název: Until I Die
série / díl: Revenanti / 2
nakladatelství: Motto
žánr: fantasy romance pro dívky
počet stran: 328
rok vydání: 2014
vazba knihy: paperback
původ: půjčeno z knihovny

***

Po porážce Luciena, vůdce temné odnože revenantů, se zdá, že lásce Kate Mercierové a Vincenta Delacroix nestojí nic v cestě. Jak však jejich vztah nabírá na intenzitě, řeší oba zásadní otázku, jak skloubit život smrtelnice a nemrtvého. Vincent jen velmi těžko odolává pokušení obětovat se pro záchranu nevinných lidí. Slib, který Kate dal, totiž znamená nechat tyto lidi umírat. Na scéně se ke všemu objevuje nový, překvapivý nepřítel a svět revenantů se začíná otřásat ve svých základech. Každý si bude muset vybrat, na jakou stranu se postaví…


Jedná se o celkem zdařilé pokračování knihy Okouzlená nocí, v níž jsem se seznámila s úplně novým druhem "nadpřirozených bytostí" a tou jsou revenanti. Po všech těch upírech a vlkodlacích je to docela osvěžující! Kniha se čte velmi dobře, je to oddechovka na dvě odpoledne. 

Příběh se odehrává ve Francii, čímž si mne kniha získala. Taková ta pravá francouzská atmosféra byla ale v prvním díle vykreslena lépe, čímž samozřejmě nechci tvrdit, že by tady úplně chyběla.

Hlavní hrdinka mi byla sympatická a docela rychle jsem si ji oblíbila, stejně tak i některé vedlejší postavy. Nestává se často, že by mi postavy v knize přišly tak různorodé a zajímavé, je to rozhodně jedno z velkých plus této knihy!

Děj tak nějak poklidně plyne, nemá tendence zvedat vás ze židle, nepřinutí vás kousat si nehty nervozitou, ani nenabídne žádné velké zvraty, ale je příjemný a rozhodně nenudí. Teprve na samém konci jako by se autorka rozhodla vytáhnout všechny trumfy z rukávu a naservírovala mi akci plnou překvapení a otevřený konec, který vás rozhodně naštve, protože takhle knihy končit prostě nemají!!! Nezbude vám nic jiného, než se s tím smířit a čekat na další díl, který vám konečně prozradí, jak to všechno bude dál.

Autorka tu vytvořila zajímavý, příjemný, nový svět, v němž nechybí přátelství, napětí, láska, zrada, boj dobra se zlem, ani jistá dávka originality. Knihu si určitě užijí hlavně mladší čtenářky, ale ani já nelituji, že jsem si ji přečetla.

Celkové hodnocení: 82%

2 komentáře:

  1. Mě hrozně naštvalo, že poslední díl v angličtině nevyjde. Tento byl čtivý, ale ten konec... To by naštvalo každého. Proto jsem se rozhodla, že třetí díl přeložím sama. Již je k dispozici první kapitola na mém blogu arialissa.blog.cz , kdyby ses chtěla podívat. Za komentáře budu přidávat další kapitoly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za typ! Určitě se podívám! Jsi skvělá, že něco takového děláš! Já anglicky neumím a za lidičky jako jsi ty, kteří ( nám neangličtinářům ) umožní dozvědět se, jak dopadnou naše oblíbené příběhy, jsem velmi vděčná! Popravdě jsem ani nevěděla, že třetí díl nevyjde. Přijde mi to od nakladatelství děsně nefér a dělá jich to čím dál víc a čím dál častěji! :-(

      Vymazat