středa 8. června 2016

Rozbalování # 6





Tak jo, v knihovně mám tolik nepřečtených knih, že by mi vystačily na několik let dopředu a já si stále objednávám další a další... Nejsem já knihomol? A protože se o své přírůstky vždy ráda podělím, mám tu pro vás další rozbalovačku!

Tentokrát v ní objevíte dvě krásné novinky pro mě a dva dárečky. Jeden pro maminku a druhý pro mého milovaného bráchu ( doufám, že to nečteš! ). Tak jdeme na to!











ANOTACE

V magickém viktoriánském Londýně našla Tessa Greyová útočiště u Lovců stínů, její bezpečí má ale krátké trvání. S pomocí přitažlivého samotáře Willa a oddaného Jema totiž zjišťuje, že Magistrova válka proti Lovcům stínů má velmi osobní důvod. Viní je z dávné tragédie, která mu zničila život. Jestliže chtějí odhalit tajemství minulosti, musí se vypravit do mlžného Yorkshiru, špinavých londýnských uliček i na ples plný nepřátel, kde se Tessa dozví děsivou pravdu o svém původu. Ukáže se také, že někdo ze samého středu Společenství je zrádce…







ANOTACE

Úžasný feel-good román o lásce ke knihám a o tom, co všechno se může stát, když máte opravdové přátele.

Dvě zcela rozdílné ženy, osmadvacetiletá Sara Lindqvistová ze švédského Haninge a pětašedesátiletá Amy Harrisová z amerického Broken Wheel, si dopisují. Po dvou letech vzájemného vyměňování dopisu, knih a myšlenek o literatuře i životě se Sara rozhodne, že Amy navštíví. Když však konečně dorazí, Amy je po smrti.

Sara se ocitá sama v ospalém městečku mezi kukuřičnými poli. Pochopitelně jsou tam ale všichni ti, o nichž jí Amy v dopisech vyprávěla. Svérázní obyvatelé Broken Wheel se o zmatenou turistku ochotně postarají, Sara zůstává a poprvé v životě nachází skutečné přátele (nejen pana Darcyho a Bridget Jonesovou). S jejich pomocí otevírá knihkupectví, kde nabízí knihy po zesnulé Amy.

Sara i město ožívají, vznikají nové, nečekané páry a ani Sara, ani obyvatelé Broken Wheel se neodvažují pomyslet na chvíli, kdy se Sara bude muset vrátit domů do Švédska. Sařino dvouměsíční vízum co nevidět vyprší, a tak se její novopečení přátelé rozhodnou vzít celou záležitost do vlastních rukou…








ANOTACE

Začtěte se do kouzelného vyprávění moudré himálajské kočky a objevte sílu meditace.

„Pokud jste někdy pochybovali, zda má vaše kočičí společnice nějaký vlastní vnitřní svět, tak se jen dívejte, co se děje, když usne a ztratí vědomou kontrolu nad svým fyzickým tělem... jak jí cukají nohy, chvěje se jí čelist, někdy možná nakrčí čumák nebo dokonce zamňouká. Kočky skutečně umějí být velmi pozorné a bdělé. Jenže jsme také myslící bytosti. V mém případě bohužel myslící až příliš.“ 

Ve třetím díle série příběhů Dalajlamovy kočky se Jeska (Její Svatost Kočka) vydá za dalším úkolem: naučit se meditovat. Budete sledovat cestu jedné nádherně nedokonalé bytosti na cestě k osvícení. Společně s Jeskou se naučíte nové způsoby, jak pracovat se svojí myslí. Zpomalíte, naleznete klid a objevíte svoji hlubokou přirozenost – čistou lásku a soucit. Znovu se setkáte se starými známými z Dharamsaly, ale v příběhu nebude nouze o mnoho zajímavých lidí (a samozřejmě i zvířat), které Jeska potká, ať už v dalajlamově okolí nebo mezi návštěvníky Himálajské literární kavárny. Dozvíte se například, co mají společného blechy a meditace, jakého zvířecího kamaráda má Jeho Svatost papež a jak dlouho se vlastně dalajlama s Jeskou znají. A dojde i na nejedno nečekané překvapení.









ANOTACE

Sigfridova čajovna je čajovnou jen na oko, ve skutečnosti jde o psycho-animickou poradnu, ve které zkušený barman, malajský medvěd, pomáhá s problémy svým přátelům: zkrachovalým superhrdinům, Gorgonám a Sparťanům, nebo jen chlapíkům, co se nedokážou vyrovnat s rozchodem se svou holkou.






Tak co? Líbí se vám? Máte na nějakou z nich také políčeno, nebo vás nezaujaly? Za každý váš  komentář budu moc ráda!

Katniss

8 komentářů:

  1. Moc pěkné přírůstky :) Na první dvě knížky se určitě chystám, tak jsem zvědavá jak se ti budou líbit :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! ;-) Zrovna dneska jsem koukala, že mají v Mega knihách "Čtenáře" v akci! Stojí jen 204,-!!! Věřím, že se mi líbit budou a doufám, že nebudu sama! :-)

      Vymazat
  2. K sérii Pekelné stroje se chci taky dostat. :) Přeji pěkné čtení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! To já taky! Zatím zase jen nakupuju a nečtu! :-D

      Vymazat
  3. Pěkné knihy, ale přemýšlím, kterou bych si vybrala já sama :)
    http://bilbovy-knihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Kačí! No, nejsem si tak jistá, jestli by tě nějaká z nich úplně nadchla, ale "Čtenáři" jsou o knihách a pro milovníky knih, takže by tě, při nejmenším, nemuseli úplně zklamat... ;-)

      Vymazat
  4. Všechny knihy vypadají skvěle :-) Doufám, že brzy budou ecenze :-)
    Měj se pěkně, MImozeměťanka
    www.my-ideallife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Recenze budou nejspíš až po prázdninách, ale slibuji, že si na nich dám záležet! ;-) Také se měj krásně!

    OdpovědětVymazat