středa 23. března 2016

Toulky za knihami # 5















Opět jsem navštívila naši malou a útulnou městskou knihovničku, abych si z ní odnesla nějaký ten poklad. Naštěstí se mi poslední dobou docela daří víc knih vracet, než si půjčovat, takže se konečně má zásoba knih z knihovny, kterou jsem si stihla vytvořit, pomalu zmenšuje. Byly doby, kdy jsem měla doma i 21 knih, což bylo nemyslitelné! Nyní jich mám doma "pouze" 8 a protože si už nejsem jistá tím, které z nich jsem vám už ukazovala a které ne, rozhodla jsem se, že vám je ukážu všechny...





***










ANOTACE
Otevřená, šokující, neuvěřitelná, ale pravdivá. Taková je knížka Leny Dunham - Holka, a ne ledajaká (Not That Kind Of a Girl), na kterou čeká celý svět. Debut z pera režisérky, scénáristky, producentky, herečky, ale hlavně hvězdy HBO seriálu Girls přichází, aby zanechal všechny čtenáře s otevřenou pusou. Za svoji práci byla nominovaná na několik cen EMMY a získala dva Zlaté glóby. Teď však přichází jako spisovatelka, která odhaluje své nejhlubší nitro, jak fyzické, tak i psychické. Její styl je přímý, ostrý, vtipný a sarkastický. S humorem sobě vlastním se zpovídá z těch nejtrapnějších i nejdůležitějších okamžiků svého života. Silné scény, které nikoho nenechají chladným; zážitky, které by člověk neprozradil ani nejlepšímu příteli Lena Dunham otevřeně a sebekriticky nabízí na zlatém podnose. Vztahy, sex, drogy, rodina, problémy, úspěch, váha, vzlety a pády, takový je život Leny Dunham a ona z něho čerpá to nejlepší pro své umělecké aktivity i pro knihu Holka, a ne ledajaká (Not That Kind Of a Girl). 










ANOTACE
Originální „paranormální thriller“ plný humoru, napětí a neuvěřitelných zvratů. Charley Davidsonová je soukromá detektivka, moderní žena s běžnými starostmi a problémy. To ovšem jenom na první pohled … Ve skutečnosti se narodila jako bytost s nadpřirozenými schopnostmi, která dokáže vstoupit do světa zesnulých. Zemřelé vidí všude kolem, může se jich dotýkat a oni jí pomáhají s řešením případů. Všechno je o to složitější, že vyšetřovatelku sleduje tajuplný muž, „syn Satanův“, jehož šarmu Charley nedokáže odolat. Kdo je ten záhadný hrdina, o kterém se jí zdají sny plné vášně? Je vůbec živý, nebo je mrtvý? A co by se stalo, kdyby mu podlehla?













ANOTACE
Když se vídáte s mrtvými, může vám to pořádně zkomplikovat život. Charley Davidsonová, příležitostná soukromá detektivka, pracuje se zesnulými na plný úvazek. Přitahuje mrtvé jako maják. Pro démony je zkrátka neodolatelná… Tentokrát se Charley snaží pomoct své nejlepší přítelkyni Cookie v hledání její nezvěstné kamarádky. A jako by toho nebylo dost, záhadný Reyes, „syn Satanův”, opustil své pozemské tělo a teď Charley pronásleduje jako duch. Neměl moc na výběr, protože dokud byl v lidském těle, mučili ho démoni, kteří chtěli přilákat Charley. Reyes je odháněl ze všech sil… Protože kdyby se k ní dostali, přiblížili by se k bráně do nebe, což by byla katastrofa!















ANOTACE
Když byla America vybrána do Selekce, ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah samotné koruny, natož k srdci prince Maxona. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude muset za svou budoucnost bojovat.















ANOTACE
Chudobou zasaženi Rudí žijí pod nadvládou Stříbrných - elitních bojovníků s nadpřirozenými schopnostmi. Pro sedmnáctiletou chudou dívku Mare Barrow se ale asi nikdy nezmění to, že patří mezi Rudé.

Mare pracuje v paláci Stříbných, v městě, které nenávidí. Rychle nicméně zjišťuje, že přesto, že jí v žilách koluje červená krev, ovládá smrtící sílu. Taková, která je pro Stříbrné hrozbou a která by mohla zničit jejich nadvládu.

Moc ale představuje nebezpečnou hru. Kdo v tomto světě rozděleném krví vyhraje?











ANOTACE
Když se Travis vrátí domu z mise v Afghánistánu, zjistí, že jeho rodiče se rozvedli, bratr mu přebral přítelkyni a ukradl auto. A navíc ho pronásledují noční můry, v nichž stále dokola vidí smrt svého nejlepšího přítele. Zdá se, že jeho život je úplně v troskách. Pak ovšem potká Harper, svou dávnou kamarádku ze střední školy, s kterou se začne prodírat minovým polem rodinných problémů i posttraumatické poruchy. A konečně se zdá, že život by mohl být aspoň trochu normální. Travis suchý humor, smysl pro čest a povinnost i schopnost věřit v životě v to dobré, z něj dělají neobyčejného a neodolatelného hrdinu. Trish Dollerová, autorka knihy Kde hvězdy stále září, se tentokrát pustila do neobyčejně aktuálního tématu. Ale z pozice mužského vypravěče se jí ho podařilo uchopit poutavě, zajímavě, ale ne pateticky. Příběh o tom, že i v sebehorší situaci nesmíme ztrácet naději a že život je vlastně krásný.








ANOTACE
Udělali z nás zloděje. Je načase ukrást, co nám patří...

Paige Mahoneyové se podařilo utéct ze šeolského zajetí, ale tím její problémy teprve začínají: mnoho přeživších je nezvěstných a ona se stala nejhledanější osobou v Londýně.

Scion upřel na Bledého snílka své vševidoucí oko, vidopáni a vidopaní městských gangů jsou pozváni na vzácné setkání Sněmu nepřirozených. Jaxon Hall a jeho gang Sedm pečetí jsou připraveni získat pozornost, ale vztahy mezi jasnovidci kazí staré nevyřízené účty a za každým rohem číhají temná tajemství.

Pak se začnou ze stínů vynořovat Refájci. Ale kde je Strážce? Paige se musí z doupěte u Sedmi ciferníků dostat do spisovatelské čtvrti Grub Street a proniknout do tajných katakomb Camdenu dřív, než bude osud londýnského podsvětí zpečetěn.









ANOTACE
Romantická Meg, nezkrotná Jo, nenápadná Beth a rozmazlená Amy. Čtyři sestry, které musejí čelit stesku po tatínkovi, který bojuje v občanské válce, chudobě či vážné nemoci, ale hlavně svým vlastním ambicím, tužbám a malým nectnostem. Čtyři dívčí hrdinky, jež postupně dospívají, zakládají vlastní rodiny a poznávají velké lásky, velké smutky, všední strasti i nevšední krásy života. To jsou proslulé Malé ženy, které se již po generace zapisují do srdcí stále nových čtenářů nejen v Americe, kde si získaly status rodinné klasiky a věčného bestselleru. Tento nový překlad poprvé po více než sto letech představuje českým čtenářům Malé ženy v kompletní nezkrácené podobě včetně druhého dílu, jenž sleduje další osudy sester Marchových.










Tak co? Zaujala vás nějaká? Já jsem právě rozečetla Aspoň trochu normální a zatím je to naprosto dokonalé!

Katniss

8 komentářů:

  1. Rudou královnu jsem osobně nečetla, ale v nejbližší době to plánuju ;)
    heliewanders.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji mám už skoro dočtenou a jsem z ní naprosto nadšená! Je stylem trochu podobná Selekci a dokonce se mi líbí ještě mnohem víc! :-)

      Vymazat
  2. To vypadá na super zásobenou knihovnu! :) Tak ať se všechny knihy líbí, budu se těšit na recenze. A Malé ženy si taky musím někdy přečíst!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne vždy najdu v naší knihovně to co chci a kolikrát musím zabrousit i do dětského oddělení pro knihy, které tam ( dle mého názoru) nemají co dělat, ale nestěžuji si! ;-) O recenze se pokusím v co nejbližší době...

      Vymazat
  3. Krásné úlovky :) Máte skvěle zásobenou knihovnu :) Já mám ten problém, že moje zásoba knih z knihovny se spíše zvětšuje, než zmenšuje :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! ;-) Taky jsem ten problém měla a vyřešila jsem ho tak, že už si nerezervuji další knihy. Prostě si je zaznamenávám do složky "Chci si půjčit v knihovně" a až dočtu to, co mám doma, půjčím si další... :-)

      Vymazat
  4. Malé ženy-prostě klasika, která je nadčasová :-)
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně se stydím, že jsem touto klasikou nepolíbená a těším se, až to napravím... ;-)

      Vymazat