čtvrtek 14. ledna 2016

Prosincové počteníčko



Easy? ~ Na velké planině ~ Zlatodějové





Prosinec byl poměrně hektickým měsícem, místo toho, abych měla o Vánocích volno, jako většina lidí, trávila jsem svátky v práci a na čtení jsem opravdu neměla moc času. Stihla jsem pouze jednu knihu dočíst, jednu přečíst a jednu rozečíst... 







Easy? jsem rozečetla už na konci listopadu a je to jedna z mála knih, kterou jsem se rozhodla přečíst podruhé. Ona za to totiž opravdu stojí!

ANOTACE
Sledoval ji, ale neznal ji. Až do chvíle, kdy se stal díky náhodnému setkání jejím zachráncem...
Dívka, která se domnívá, že lidem nelze věřit, na sliby se nedá spoléhat a věrnost je pouhá iluze. Chlapec, který věří, že pravda je relativní, že lži dokážou skrýt nesnesitelnou bolest a vina je neodpustitelná. Potvrdí si navzájem svá přesvědčení, nebo je naopak jeden druhému definitivně vyvrátí?









Zajímavá povídková kniha s velmi zvláštní atmosférou. Mile mne překvapila...


ANOTACE
Na rozlehlé planině Ölandu odpočívají mrtví válečníci z doby bronzové, připravení vstát, když je někdo vyruší. Plochou krajinou vybíhají do neznáma kondiční běžci a střetávají se s unavenými bloudícími turisty. V opuštěných ölandských kostelech se tajně kope a na dlouhém pobřeží se potkávají stárnoucí rybáři, kteří chytají úhoře, s lidmi, kteří se na ostrov přistěhovali z města. Proslulý autor ve svých povídkách prokazuje literární mistrovství a zároveň vzdává hold staré ölandské vypravěčské tradici.











Rudolfínské Čechy plné alchymistů, učenců, tajných společenství a záhad... Kdo by odolal?

ANOTACE
Kdesi v Praze je prý od časů Karla IV. ukryt recept na lapis philosophorum, kámen mudrců. Pátrají po něm všichni alchymisté, včetně učeného Angličana Johna Dee a jeho přítele Edwarda Kelleyho, tajemný hrabě Bragadino, císařský antikvář Jakub de Strada i tajný agent Tovaryšstva Ježíšova. Rudolfínské Čechy se stávají dějištěm dramatických událostí, v nichž jde až příliš často o život. Je onen alchymistický recept pouhou legendou, nebo skutečností? Kdo z těch, kteří o něj usilují s leckdy ne právě chvályhodnými úmysly, se ho nakonec zmocní?




Tak to jsou všechny knihy, které jsem v prosinci četla. Co pěkného jste přečetli vy?

Katniss

2 komentáře:

  1. O Easy jsem už slyšela, ale ještě nečetla :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud tě baví smysluplná romantika, tak do toho určitě jdi! Já ji četla už dvakrát a pokaždé jsem z ní nadšená víc a víc... :-)

      Vymazat