úterý 26. ledna 2016

Toulky za knihami # 4






Tak jsem poprvé v tomto roce opět zavítala do naší městské knihovny. Zaplatila jsem symbolický poplatek a i přes to, že mám stále doma 8 nepřečtených knih z loňského roku, jsem neodolala a donesla si domů další tři...





Sněží, sněží...



Sníh o Vánocích je hezká věc, ale čeho je moc, toho je příliš. Taková sněhová bouře umí zamíchat i těmi nejlepšími plány – a když k tomu ještě připočtete čtrnáct roztleskávaček, jedno miniprase a keramickou vesničku pro elfy, bylo by na rozpletení všech těch zmatků v městečku Gracetown skoro zapotřebí nějakého anděla! Tři vánoční příběhy o tom, že ne vždycky je to, oč stojíte, taky to pravé...





Líbali jsme se



David Levithan napsal příběh založený na skutečné události – Harry a Craig, dva sedmnáctiletí kluci, se zúčastnili líbacího maratonu, aby překonali Guinnessův rekord a zároveň upozornili na předsudky panující ve společnosti. Dehydratovaní a nevyspalí se snaží překonat rekord a jejich úsilí se stává ohniskem, kolem kterého se točí příběh dalších dospívajících kluků, již hledají svoji vlastní identitu, lásku, řeší rodinné problémy – a hlavně touží objevit své místo v tomto světě.

Levithan umně splétá nitky jejich příběhu do jednoho velkého o dospívání a hledání vlastní identity, zkrátka o tom, jaké to dnes je být mladý kluk na kluky.



Vidořád



Udělali z nás zloděje. Je načase ukrást, co nám patří...

Paige Mahoneyové se podařilo utéct ze šeolského zajetí, ale tím její problémy teprve začínají: mnoho přeživších je nezvěstných a ona se stala nejhledanější osobou v Londýně.

Scion upřel na Bledého snílka své vševidoucí oko, vidopáni a vidopaní městských gangů jsou pozváni na vzácné setkání Sněmu nepřirozených. Jaxon Hall a jeho gang Sedm pečetí jsou připraveni získat pozornost, ale vztahy mezi jasnovidci kazí staré nevyřízené účty a za každým rohem číhají temná tajemství.

Pak se začnou ze stínů vynořovat Refájci. Ale kde je Strážce? Paige se musí z doupěte u Sedmi ciferníků dostat do spisovatelské čtvrti Grub Street a proniknout do tajných katakomb Camdenu dřív, než bude osud londýnského podsvětí zpečetěn.



2 komentáře:

  1. :D 8 nepřečtených knih? To bych taky chtěla :). Ale přinesla sis nádherné kousky :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 8 nepřečtených knih z knihovny! :-) Doma jich mám nepřečtených stovky ( a to nepřeháním! ) :-D Právě jsem se pustila do Líbali jsme se, zatím je to takové zvláštní...

      Vymazat