úterý 3. listopadu 2015

Květnová knižní přehlídka















Je tu květen a s ním dalších pár knih do mé knihovničky! Tentokrát se mi jich sešlo celkem 10 a mám tu knihy jak koupené, tak i vyhrané. Ty koupené mám, jako tradičně, z bux.cz a také z jednoho blogového bazárku. Tak se na ně pojďme podívat...


***

Jako první jsem si koupila knihu, kterou vám jistě nemusím představovat. Pokud ji nemáte doma, určitě jste o ní alespoň slyšeli. Ano, řeč je o Šepotání, což je první díl chystané YA fantasy série od spisovatelky A. G. Howard.



Zvláštností této knihy je to, že je tisknuta zeleným inkoustem... 






Další květnovou knihou je taktéž počin z nakladatelství CooBoo a to Druhá stříbrná kniha snů od K. Gier. Zde se jedná o druhý díl, také, poměrně hodně oblíbené série. První stříbrnou knihu snů jsem ještě nečetla. Počkám si až bude série kompletní a pak si přečtu všechny díly hezky jeden po druhém...


Druhá stříbrná se může pyšnit nejenom překrásnou obálkou a přebalem, ale má také nádhernou předsádku..






Pokud si ještě vzpomínáte na druhé losování z mé Sklenice plné knih (zde), jistě si vybavíte, že jsem po dočtení Legendy prohlásila, že si rozhodně koupím i další díly této dystopické série . No a tady jsou! Fenomén a Šampion od báječné Marie Lu.






Dalším bodem na programu je mé přiznání, že jsem naprosto propadla seriálu The 100 a když jsem se později dozvěděla, že je natočen podle knihy, musela jsem ji mít! Těším se na ni o to víc, když vím, že se od seriálu v některých věcech liší a já mám tak jistotu, že se dozvím něco nového. Knihu mám samozřejmě v češtině, nese název Prvních 100 a společně s ní jsem si musela pořídit i díl druhý s názvem 21. den.






Tento měsíc se mohu dokonce pochlubit i knihami, které jsem vyhrála a ze kterých mám ohromnou radost. Jsou to knihy Nejsem sériový vrah od D. Wellse a Dračí oči: Čarodějka od české spisovatelky K. Hlaváčkové. Obě jsem vyhrála na blogu Books full of magic a autorce blogu, Táně, ještě jednou moc děkuji!






Nesmím zapomenout ani na krásky od Cecelie Ahern, které jsem si pořídila, přes bazárek, na fb stránce blogu Bookshelf Stories. Jde o knihy Vzpomínky na zítřek a Až se tě život zeptá.






A ještě všechny hezky pohromadě...



4 komentáře: