středa 1. dubna 2015

Březnové počteníčko











Je tu konec měsíce března a já bych se s vámi chtěla podělit o knihy, které jsem během něj stihla přečíst. Nebudu se vymlouvat na málo času, protože vím, že jsem si ho mohla rozhodně rozvrhnout lépe, nicméně jsem bohužel zvládla přečíst jen tři knihy a k tomu jednu rozečíst. Nebudu tedy zdržovat zbytečně dlouhým úvodem a rovnou se do toho pustím...




..................................................................................................................






Jako první tu mám knihu nakladatelství Jota, Ve stínu černých ptáků, kterou jsem rozečetla už někdy v únoru, táhla jsem si s sebou na dovču do Prahy, jenže tam bylo tak málo času, že jsem ji nestihla ani otevřít. Četla jsem ji tudíž poměrně dlouho, ale rozhodně ne proto, že by se mi nelíbila. Právě naopak, kniha byla skvělá a já se hrdě přidávám k zástupům jejích obdivovatelů! Knize nemám co vytknout, ale je tu rozhodně něco, co bych chtěla vyzdvihnout. A to závěr této knihy, kde se dozvíte něco pro mne tak šokujícího a hrůzného, že se mi emoční bolestí málem zastavilo srdce. A to se mi zase tak často nestává! Takže pokud o této knize přemýšlíte, přestaňte s tím a koukejte si ji rychle přečíst! Moji recenzi najdete zde.



Jako další jsem přečetla knihu nakladatelství Ikar, Poslední dopis od tvé lásky, což pro mne byla úplná novinka. Nejenom žánrově, protože jsem nikdy knihy s touto tématikou nečetla, ale stejně tak pro mě byla nová i autorka, o jejíž existenci jsem neměla nejmenší tušení. Už si nevzpomínám, co mě přivedlo k myšlence přečíst si tuto knihu, asi to byla spousta pozitivních recenzí, ale rozhodující slovo měla určitě obálka! Vím, že dokonalá obálka nemůže zaručit i dokonalý obsah, ale nepřestávám v to věřit. Kniha se mi líbila a jsem rozhodnutá přečíst i další díla od této autorky. Dá se koupit jak v hardbacku, který jsem četla já, tak i v paperbacku, jenž mi v tomto případě přijde možná o trošku příjemnější. Recenzi můžete očekávat  v nejbližších dnech.





Třetí přečtenou knihou za březen je kniha, taktéž od nakladatelství Ikar, V údolí lišek. Na tuhle knihu jsem se ohromně těšila už od chvíle, co ji Rodaw z Knihánkova představila ve své měsíční lákačce. Kdo by taky odolal knize s tak neuvěřitelně lákavou anotací? "Co když tvůj únosce zmizí a nikdo neví, kde jsi?" Moje očekávání byla opravdu veliká a bohužel naprosto nesplněna. Kniha nebyla vůbec špatná, místy jsem byla i nadšená, ale doufala jsem v úplně něco jiného. To je asi důvod, proč jsem si ji nedokázala patřičně užít a proč jsem ji četla tak strašně dlouho (10 dní). Recenze na ni se taktéž pokusím sepsat co nejdříve.





No a jak už jsem se zmiňovala, rozhodla jsem se přečíst i další knihy od spisovatelky Jojo Moyes a tak jsem si jako další vybrala asi její nejlépe hodnocenou knihu, Než jsem tě poznala. Právě jsem na straně 173 ze 406 a už se vůbec nedivím tomu, proč je mezi námi čtenáři tak oblíbená! Je prostě jedinečná a myslím, že se stává žhavým kandidátem na mých TOP 5 knih za rok 2015! A ano, jsem si vědoma toho, že začíná teprve druhá čtvrtina roku, ale tahle kniha je tak báječná, že ji hned tak něco nepřekoná. Mám ji půjčenou z knihovny v hardbacku a hodně uvažuji nad tím, že si ji pořídím domů v paperbecku. Prostě ji chci mít stále u sebe...




Tak to jsou mé knihy přečtené v měsíci březnu a já doufám, že vám jich tu za duben budu moci představit víc! A co pěkného jste přečetli vy? Taky vás něco nadchlo a objevili jste svůj poklad, nebo jste sáhli vedle? Četli jste některou z těchto knih? A co na ně říkáte? Určitě mi napište, budu moc ráda!
Vaše Katniss

6 komentářů:

  1. áááá na V údolí lišek mám taky obrovitánská očekávání! :D Tak uvidíme :D
    Každopádně skvělý článek a moc děkuji za zmínku o mně! :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Iri! :-) Nemáš vůbec zač děkovat, rádo se stalo! O těch nejlepších přeci nejde nemluvit! ;-) Jsem moc ráda, že se ti článek líbí a pokusím se recenzi na "lišku" napsat co nejdříve...

      Vymazat
  2. Skvělý článek! :-D Na všechny knížky mám zálusk :-D a už bych si od Moyes taky mohla něco přečíst :-D Těším se na recenze! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Tak to abych se do těch recenzí rychle pustila. Sliby se mají plnit! :-) A Jojo opravdu můžu s klidným srdcem doporučit! Její knihy jsou prostě báječné!

      Vymazat
  3. Díky tobě jsem konečně zjistila, co je to za knížku s tím pokrouceným stromem na obalu! Chtěla jsem se podívat v knihovně, ale těžko bych mohla tohle říct knihovnici. :D Vyhledávání pomocí obálek ještě nevymysleli. :) Takže V údolí lišek od Charlotte Linkové... Šmíráka si od ní číst nezkoušela?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda! Vážně potěší vědomí, že to co tu dělám má smysl a že tím můžu někomu pomoci i třeba jen s takovou maličkostí jako je zjištění názvu knihy... ;-) Šmíráka mám rozhodně v plánu na čtení také, jen nevím kdy se k němu dostanu... :-)

      Vymazat