pondělí 16. března 2015

TBR, aneb sklenice plná knih!


Co bych to byla za knihomola, kdybych neměla svoji TBR Jar! Myšlenka, že si ji pořídím už se ve mně rodí dlouhou dobu, ale protože jsem puntičkář a perfekcionalista čekala jsem až ji dovedu k obrazu svému.

Poprvé jsem se s tímto nápadem setkala na blogu kathsworldofbooks a odtud jsem si vypůjčila i český název. Snad to nevadí... Je až k neuvěření kolik mám doma v knihovně nepřečtených knih a jejich počet se den ode dne stále zvyšuje! Je to způsobeno hlavně mojí velmi častou docházkou do místní knihovny a z toho pramenící povinností číst přednostně půjčené knihy, abych nebrzdila další nadšené čtenáře jako jsem já. Takže je někdy opravdu těžké dostat se ke všem těm kráskám, které na mne čekají doma v mých knihovnách. Je jich už tolik, že jsem opravdu nevěděla, kde bych se čtením měla začít a v tom mi právě pomůže TBR!

Její vyrábění jsem si užila a už se nemohu dočkat prvního losování. Moje představa je taková, že si každý první den v měsíci vylosuji ( zatím ) jednu knihu, kterou budu mít za úkol během tohoto měsíce přečíst. Pokud to půjde hladce a budu to stíhat, časem bych si chtěla losovat knihy dvě.

Z každého losování pro vás budu mít fotky a sdělím vám něco málo z mých dojmů týkajících se vylosovaných knih. No a to vše bude zakončeno jak jinak, než recenzí. Už se opravdu moc těším a doufám, že mě mé nadšení neopustí! Budu moc ráda, když se se mnou podělíte o své názory a třeba i fotky těch vašich, jistě krásných, TBR. První losování, na které se můžete těšit společně se mnou proběhne 1. dubna 2015!

Mějte se pohádkově, vaše Katniss

5 komentářů:

  1. Tak tohle je vážně skvělý nápad, slyším o tom poprvé :-) u mě by ale moc zrealizovat nešel, protože já knížku bez předchozího přečtení nekupuji - co kdyby se mi náhodou nelíbila? To bych potom litovala peněz :D Jinak přeji hodně štěstí s postupným vyprazdňováním sklenice ;) Bára M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Baru! Moc mě těší, že jsi objevila tento skvělý nápad díky mému blogu. Já jsem typ člověka, který peněz, utracených za knihy, nikdy nelituje, ani když se mi potom třeba moc nelíbí. Prodat je mohu vždy... Děkuji za milé přání a určitě mi dej vědět, pokud tě někdy, přeci jen, okolnosti donutí k vytvoření vlastní Sklenice plné ( nebo i poloprázdné ) knih... ;-)

      Vymazat
  2. Ahoj, moc děkuju za skvělý nápad. Sice většina přečtených knih v mé knihovně převyšuje počet nepřečtených,ale přeci jen se to může změnit. Tak si z dovolení půjčím tento nápad na můj blog. Díky moc a čtení zdar!!
    :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kačí! Sklenice plná knih není můj nápad, popravdě ani nevím, kdo to vymyslel, ale jsem moc ráda, že můžu být alespoň prostředníkem pro šíření tohoto "vynálezu". ;-)

      Vymazat