čtvrtek 26. března 2015

RC: Kde hvězdy stále září



Autor: Trish Doller
Originální název: Where the Stars Still Shine
Nakladatelství: Coo Boo
Žánr: román pro dívky
Počet stran: 304
Rok vydání: 2014
Vazba knihy: hardback
Původ: půjčeno z knihovny


***

Co si Calie pamatuje, je na útěku se svou matkou, která ji jako dítě unesla od otce. Calie nikdy nežila normální život – nikdy neměla opravdový domov, nikdy nepoznala svou rodinu, nechodí do školy a nejčastěji se živí jídlem z automatů. A když její matku zatkli a Calie se vrací ke svému otci, musí najít způsob, jak nechat minulost za sebou a jak se stát součástí velké rodiny. A hlavně musí uvěřit, že láska opravdu existuje a ona může být milována, nejen využívána. A jaké místo se k tomu hodí víc než malé městečko na Floridě s velkou řeckou komunitou, kde je celý rok krásné počasí, oceán je za rohem a rybářské lodi každé ráno vyrážejí na lov?



Skvělá kniha! Vůbec jsem to nečekala. Zařadila bych ji do kategorie dívčí román, ale ne tím hanlivým způsobem, nýbrž v tom nejlepším slova smyslu. Nechybí tu drsný život, zklamání, ztráta, ale ani láska, pochopení, odpuštění a chvilky štěstí. Líbí se mi, jak je kniha psaná, to jakým směrem se vyvíjel příběh, charaktery postav, prostředí, prostě všechno.

Hlavní hrdinku Callie jsem si oblíbila prakticky okamžitě. Její životní příběh způsobí, že vám přiroste k srdci a prožíváte s ní každou radostnou i bolestnou chvilku. Líbí se mi příběhy v nichž jsou hlavní hrdinky zkoušené osudem a cestu ke štěstí si musí vydobýt sami.

Callie to opravdu v životě neměla lehké. Je to holka, která ví o čem je život a dokáže se mu postavit čelem. Musí se toho ale ještě hodně naučit. Třeba to, že láska opravdu existuje a ona může být milována a ne jen využívána.

"Zůstal mi jen korálek s okem, který by měl chránit před vším zlem, kdyby ovšem fungoval."

Snad jediné o čem mohu říct, že se mi na knize moc nelíbilo, je konec. Nemám totiž ráda otevřené konce, hlavně co se vztahů týká a tady autorka jen naznačuje a příběh ukončí ve chvíli, kdy bych já brala ještě dalších padesát stran, možná i víc.

Tahle kniha se mi opravdu hodně líbila, nevím přesně čím to bylo, vím jen, že si ji každopádně musíte přečíst!

Celkové hodnocení: 95%

2 komentáře:

  1. Krásná recenze. Já o knížce celkem přemýšlím, takže jsem ráda, že se ti líbila :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Jestli Ti můžu poradit, tak neváhej. Je opravdu moc pěkná. Věřím, že se Ti bude líbit. :-)

      Vymazat