čtvrtek 4. srpna 2016

Červnové počteníčko ~ 2016 ~



První hrob napravo ~ Zámek a klíč: Vítejte v Lovecraftu ~ Čajovna u malajského medvěda ~ Druhý hrob nalevo ~ Třetí hrob přímo před nosem



V červnu jsem přečetla krásných pět knih. První tři díly jedné skvělé, paranormální série a dva komiksy, které se ke mně dostaly opět díky mému milovanému bratříčkovi! Výjimečně nemám žádnou rozečtenou knihu, takže budu do července vstupovat s čistým štítem! Ale nepředbíhejme a pojďme se podívat na ty, které jsem přečetla v červnu!





92%
Série, kterou si rozhodně nesmíte nechat ujít! Tedy alespoň pokud máte rádi sarkasmus, humor, lehkou dávku erotiky a detektivní příběhy s trochou nadpřirozena... Jen se nenechte zmást, jako já a nepočítejte s tím, že se jedná o trilogii...


ANOTACE
Originální „paranormální thriller“ plný humoru, napětí a neuvěřitelných zvratů. Charley Davidson je soukromá detektivka, moderní žena s běžnými starostmi a problémy. To ovšem jenom na první pohled … Ve skutečnosti se narodila jako bytost s nadpřirozenými schopnostmi, která dokáže vstoupit do světa zesnulých. Zemřelé vidí všude kolem, může se jich dotýkat a oni jí pomáhají s řešením případů. Všechno je o to složitější, že vyšetřovatelku sleduje tajuplný muž, „syn Satanův“, jehož šarmu Charley nedokáže odolat. Kdo je ten záhadný hrdina, o kterém se jí zdají sny plné vášně? Je vůbec živý, nebo je mrtvý? A co by se stalo, kdyby mu podlehla?






89%
Skvělý druhý díl, který pokračuje v nastoleném tempu! Charley je stále stejně sarkastická, vtipná, akční a posedlá Reyesem, takže je opravdu co číst a pokud vás tato série pohltí stejně jako mě, věřte tomu, že i šnečí čtenář, jako jsem já, dá tuhle knihu za 2 dny...

ANOTACE
Když se vídáte s mrtvými, může vám to pořádně zkomplikovat život. Charley Davidson, příležitostná soukromá detektivka, pracuje se zesnulými na plný úvazek. Přitahuje mrtvé jako maják. Pro démony je zkrátka neodolatelná… Tentokrát se Charley snaží pomoct své nejlepší přítelkyni Cookie v hledání její nezvěstné kamarádky. A jako by toho nebylo dost, záhadný Reyes, „syn Satanův”, opustil své pozemské tělo a teď Charley pronásleduje jako duch. Neměl moc na výběr, protože dokud byl v lidském těle, mučili ho démoni, kteří chtěli přilákat Charley. Reyes je odháněl ze všech sil… Protože kdyby se k ní dostali, přiblížili by se k bráně do nebe, což by byla katastrofa!






89%
Ani třetí díl se nenechá zahanbit a je plný akce a přesně takového humoru, který já prostě zbožňuju! Nevím, jak jsem na to přišla, ale myslela jsem si, že tímto dílem série končí, jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistila, že autorka má na svědomí snad už 8 dílů z této série. Hodně se spekulovalo o tom, že u nás už další díly vydané nebudou, skoro jsem to obrečela, ale pak jsem si všimla, že se již velmi brzy chystá vydání čtvrtého dílu s názvem Čtvrtý hrob pod mýma nohama! Už se neskutečně těším a doufám, že ve vydávání této série bude Beta - Dobrovský pokračovat!

ANOTACE
Charlie Davidson se vrací! A lije do sebe černé kafe, protože kdykoli zavře oči, vidí jeho - Reyese Farrowa, napůl člověka, napůl supermodela, a navrch ještě Satanova syna! Uvěznila ho sice na věčnost ve fyzickém těle, ale tak snadné to zase nebude. Teď musí vyřešit případ nezvěstné manželky, poradit si s egocentrickým doktůrkem, uklidnit svého ustaraného tatínka a vypořádat se s gangem motorkářů.






94%
Musím přiznat, že jsem ještě donedávna byla komiksem nepolíbená a trošičku jsem tímto žánrem i opovrhovala! Bože, jak já byla blbá! Zámek a klíč je perfektní ukázka toho, jak dokonalý může komiks být! Jedná se o hororový příběh z pera J.Hilla ( syn S.Kinga) s naprosto úžasnými ilustracemi G.Rodrigueze. A když píšu hororový, opravdu tím myslím hororový!!!

ANOTACE
Vítejte na Klíčově, tajemné usedlosti v Nové Anglii, s mnoha dveřmi, které změní každého, kdo se do nich odváží vstoupit. A kde přebývá bytost plná nenávisti a zloby, která nebude mít pokoj, dokud se jí nepodaří otevřít ty nejstrašlivější dveře ze všech. Seznamte se s rodinou Zámkových, jimž je osudem předurčeno stát se strážci tajuplných zázračných klíčů. Nina, Tyler, Kinsey, Bóďa a Duncan se musejí každý zvlášť postavit svým strachům, zastavit šíleného vraha i plíživé zlo, skryté ve studni.








64%
Čajovna u malajského medvěda je netuctový komiks se zajímavou kresbou. Je rozdělený do několika povídek / kapitol z nichž každá vypráví příběh nějakého z hostů této čajovny. Některé příběhy se mi líbily opravdu hodně, jiné mne moc nezaujaly. Celkově se mi ale komiks líbil a určitě vám ho doporučuji!


ANOTACE
Sigfridova čajovna je čajovnou jen na oko, ve skutečnosti jde o psycho-animickou poradnu, ve které zkušený barman, malajský medvěd, pomáhá s problémy svým přátelům: zkrachovalým superhrdinům, Gorgonám a Sparťanům, nebo jen chlapíkům, co se nedokážou vyrovnat s rozchodem se svou holkou.







Tak to jsou všechny knihy, které jsem v měsíci červnu přečetla. Doufám, že jsem vás na některou třeba nalákala a pokud jste některou z nich četli, dejte mi určitě vědět, jak se vám líbila! Moc mě to zajímá!

Katniss

14 komentářů:

  1. Ta série s "hrobem" mě strašně láká.. :D

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je vážně skvělá! Naprosto předčila veškerá má očekávání! Pokud máš možnost, určitě si ji přečti! Jen nevím, jestli u nás vydají všechny díly, tak bych při shánění volila spíš knihovnu, než knihkupectví... ;)

      Vymazat
  2. Ani jednu z knih jsem nečetla, ale na Hrobařskou sérii jsem už slyšela hodně chvály. A to mě tedy, přiznám se, až do nedávna příliš nelákala, ty obálky prostě nevypadají jako něco, co by mě mohlo bavit. Ale asi jí někdy šanci dám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ty obálky taky zrovna moc neohromily... Ale ten obsah za tu šanci rozhodně stojí! :)

      Vymazat
  3. Na sérii Charley Davidson jsi mě hodně nalákala, díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda! ;) Nemáš zač! Já teď jen tiše doufám, že z té série vydají co možná nejvíc dílů! :D

      Vymazat
  4. Zamek a klic naprosta pecka!!!
    Katy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím! Doufám, že mi brácha půjčí i další díly! :D ;)

      Vymazat
  5. Série s hroby už je delší dobu v plánu, tak asi nákup knih trochu urychlím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně ji vyzkoušej, já jsem z ní vážně nadšená! :)

      Vymazat
  6. Už si musím ten hrob půjčit :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
  7. Charley naprosto zbožňuju! Všechny tři knížky jsem přelouskala během týdne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je skvělá! Hrozně mě mrzelo, když jsem se dočetla, že u nás nevyjdou všechny díly, ale pak se objevila zpráva, že minimálně ten čtvrtý ještě ano a od té doby se ho nemohu dočkat! :-)

      Vymazat