neděle 24. července 2016

Květnové počteníčko ~ 2016 ~



 Vidořád ~ Dílna zázraků ~ Yorrân: Poutník ~ Tajemství čínského léčitelství 



Květen se na první pohled jeví jako úspěšnější měsíc, než duben a opravdu tomu tak bylo. Hned na začátku se mi podařilo dočíst Vidořád, který mi dle očekávání dal pořádně zabrat. Pak jsem se pustila do knihy Dílna zázraků, kterou jsem měla už nějaký ten pátek půjčenou z knihovny a chtěla jsem ji konečně vrátit. No a potom jsem se neohroženě vrhla na dva recenzní výtisky, které mi udělaly ohromnou radost! Poutníka jsem dostala na recenzi od samotného autora ( skáču radostí do stropu ještě teď! ) a Tajemství čínského léčitelství mi poskytlo nakladatelství MOBA...

Tak se pojďte podívat, jak se mi jednotlivé knihy líbily, či nelíbily...





76%

Přesně podle očekávání jsem se s touto knihou "mořila" celý měsíc! Nevím proč se mi tak špatně čte a proč se mi k ní nechce vracet, když ji mám rozečtenou, ale rozhodně nemohu říct, že by se mi nelíbila. Právě naopak! Jen mi přijde, že je její děj neskutečně moc natahovaný a nejsem si jistá, jestli mě bude bavit číst všechna ta další pokračování, která pro nás autorka chystá...


ANOTACE
Udělali z nás zloděje. Je načase ukrást, co nám patří...
Paige Mahoneyové se podařilo utéct ze šeolského zajetí, ale tím její problémy teprve začínají: mnoho přeživších je nezvěstných a ona se stala nejhledanější osobou v Londýně. Scion upřel na Bledého snílka své vševidoucí oko, vidopáni a vidopaní městských gangů jsou pozváni na vzácné setkání Sněmu nepřirozených. Jaxon Hall a jeho gang Sedm pečetí jsou připraveni získat pozornost, ale vztahy mezi jasnovidci kazí staré nevyřízené účty a za každým rohem číhají temná tajemství. Pak se začnou ze stínů vynořovat Refájci. Ale kde je Strážce? Paige se musí z doupěte u Sedmi ciferníků dostat do spisovatelské čtvrti Grub Street a proniknout do tajných katakomb Camdenu dřív, než bude osud londýnského podsvětí zpečetěn.







68%

Tohle je zase jednou kniha, která mne ke čtení přilákala hlavně svojí obálkou. Anotace ovšem také slibovala zajímavý příběh a já si řekla, že by to vůbec nemuselo být špatné! Nebylo, ale bohužel jsem čekala něco trochu jiného...


Moje recenze zde.


ANOTACE
Učitelce Mariette prasknou nervy a shodí drzého žáka ze schodů. Osamělou Millie přiměje požár bytu ke skoku z okna. Mike je válečný veterán, na kterého po návratu zbyla jen ulice, kde čeká na smrt. Všichni tři se ocitli na okraji společnosti. Ve chvíli, kdy si myslí, že už je nic dobrého nečeká, se objeví Jean a nabídne jim pomocnou ruku. Vezme je do své Dílny, o níž se říká, že je to Dílna zázraků, kde spravuje zlomené duše. Ale kdo je ten tajemný Jean, který tahá za provázky svých loutek? A je jeho pomoc opravdu tak nezištná? A co se stane, když jsou „loutky“ spravené až příliš dobře a rozhodnou se jít svou vlastní cestou?







90%

Tato kniha mne jednou pro vždy utvrdila v tom, že čeští autoři umí psát! Poutník je první díl chystané série. Jedná se o jakýsi dobrodružný příběh plný napětí, hrdinských činů a moudrosti, který je zasazen do originálního a promyšleného fantasy světa.


Moje recenze zde.


ANOTACE
Vědma se k němu sklonila a řekla: " Netušíš, chlapče, kolik jsi toho změnil už svou pouhou přítomností a co ještě všechno změníš. Čeká tě dlouhá pouť plná vzestupů a pádů, ale vždy se zvedneš, protože to je tvým údělem. Zpočátku budeš bloudit netuše, co vlastně hledáš. Tvá cesta začne, až přijmeš jméno, které odemkne bránu tvého osudu. Uvidíš kraje, které neviděl žádný smrtelník, kam až sahá paměť zdejších lidí. Setkáš se s démony i bohy. Tvé oči uvidí věci tak neuvěřitelné, že je tvoji současníci odmítnou přijmout. Budeš často sám, neboť údělem výjimečných je bořit svět představ obyčejných lidí. Bude to dlouhá a strastiplná pouť, která skončí, až daleko pod severní hvězdou najdeš svou minulost. Dojdeš-li však do jejího konce, věř, že zvěsti o tvých činech vstoupí do legend..."







95%

Nejsem zrovna studijní typ a nikdy mě nebavilo se učit, nebo něco studovat. Je ale pár výjimek, které i mne přimějí k nějakému tomu studiu. Patří mezi ně knihy o magii, astrologii, mytologii, léčitelství, bylinkách, přírodních produktech atd. Proto jsem neodolala a skočila po možnosti přečíst a zrecenzovat tuto skvělou knihu...


Moje recenze zde.


Tato novátorská a inspirující kniha kombinuje moudrost tradiční čínské medicíny s jednoduchými, bezpečnými a efektivními přírodními terapiemi, které mohou být použity k sebeléčení. Na rozdíl od západní medicíny preferuje tradiční čínská medicína při léčení člověka celostní nasazení. Autorka představuje tuto metodu a pomáhá čtenáři, aby se naučil porozumět vlastnímu tělu, aby rychleji a lépe rozpoznal symptomy nemoci. Učí přitom ovládání teorie pěti prvků a rovněž umění mírného a přirozeného uzdravování. Přitom sahá jak ke starým metodám — aromaterapii, masáži reflexních zón a akupresuře, tak k meditacím a zásadám správné výživy, aby tělo, duše a duch vytvořily harmonický celek, který nakonec nebude potřebovat lékaře.





Tak to jsou všechny knihy, které jsem zvládla za květen přečíst. Není jich mnoho, ale pracovní nasazení mi lepší výsledky nedovoluje. Četli jste některou z nich? A jak se vám líbila? Nebo se na některou teprve chystáte? A máte také výjimky, které studujete rádi a dobrovolně? Jaké to jsou? Budu se moc těšit na vaše komentáře! Zatím se mějte krásně!

Katniss

4 komentáře:

  1. To je docela pěkný výkon a koukám, že jsi měla v květnu i docela štěstí na dobré knihy! :) Tak snad i další měsíce probíhají v podobném duchu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí zatím probíhají v podobném duchu... Červnové počteníčko se pokusím napsat už brzy...

      Vymazat
  2. Vidořád mě hodně láká. :) Zbytek knih bohužel neznám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď už je znáš! ;-) Vidořád určitě stojí za přečtení a já osobně hodně doporučuji i Poutníka! :-)

      Vymazat