sobota 11. června 2016

Nová knihovna

Není to tak dlouho, co jsem vás na FB prosila o radu, jakým způsobem mám poskládat knihy do své nové knihovny. Vůbec jsem nečekala, že od vás dostanu tolik rad a typů, za které, vám všem, ještě jednou moc děkuji! No a protože si někteří z vás napsali o fotku, nové knihovny, rozhodla jsem se této žádosti vyhovět a nejen to! Rovnou jsem pro vás vytvořila malý foto-příběh. Snad se vám bude líbit...





Nejdříve pár fotek starých knihoven...

Omlouvám se za kvalitu, fotila jsem to kdysi dávno starým mobilem a je to znát...

Omlouvám se za kvalitu, fotila jsem to kdysi dávno starým mobilem a je to znát...

Omlouvám se za kvalitu, fotila jsem to kdysi dávno starým mobilem a je to znát...







Omlouvám se za kvalitu, fotila jsem to kdysi dávno starým mobilem a je to znát...

Tuhle znáte... ;-)


A tady už přišlo na řadu stavění nové knihovny! Nedá mi to, abych se nepochlubila... Všechno jsem si dělala úplně sama!!! :-)

















Pak přišla fáze nastěhování knih, opětovné vystěhování, tapetování, přestavění nábytku i knihovny a poté, konečně, už to finální stěhování knih zpět, při kterém jsem vás žádala o pomoc a o radu...

Původní podoba ( omluvte ten bordel, prosím! )

Původní podoba

Mezidobí mezi původním a nynějším stavem... ( zase částečně vystěhovaná )

Mezidobí...

Opět mezidobí...

Opětovné vystěhování...



A teď už konečně přichází na řadu nynější podoba mojí knihovny...


Chybí v ní 36 knih, které zrovna fotím do dubnové Knižní přehlídky ( ano, 36! )

Do té poslední knihovny musím ještě dokoupit dvě police...



Určitě jste si všimli té prázdné, oranžové části, která je dobře vidět hlavně na poslední fotce. Je to místo, které čeká ještě na dvě další knihovny, aby byla kompletní a úplně přes celou zeď. Z toho vyplývá, že to není naposledy, co moji knihovnu vidíte a je možné, že příště vám ji ukážu nejenom ( konečně ) celou, ale rovnou i ve videu. Pokud o to tedy budete stát!

A jako bonus jsem si nechala ještě tři malé knihovničky, ve kterých ukrývám, pro mne, něčím výjimečné knihy! Takže třeba příště?!

Katniss

34 komentářů:

  1. Super :-) a urcite by byli fajn video s detailama :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Káti, to je nádhera. V tvém bytě to musí vypadat moc krásně:-) Já jsem se trochu dala do čtení( no možná je to spíš pokus, jak to půjde:-) Podle tvých recenzí na JOJO Moyesovou. Ted mám půjčenou Dívka, již jsi tu zanechal...ostatní jsou půjčené:-) Měj se báječně a třeba někdy naviděnou..paaa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Kačí!
      Zrovna knihu Dívka, již jsi tu zanechal mám zamluvenou v knihovně a už se na ni těším! Jsem ráda, že tě k JOJO přivedla zrovna moje recenze a o to víc se stydím, že jsem je teď moc nepsala. Ale hodlám to v nejbližší době napravit! :-) Taky se měj báječně a samozřejmě tě někdy ráda uvidím! :-)

      Vymazat
    2. Kati, už jsem v půlce a je nádherná!!!Tak jsem zvědavá, jestli se v hodnocení shodneme:-)))Paní v knihovně mě prosila,at spěchám, že je dále zamluvená,no, jde to ztuha se dvěma dětma,ale čte se moc dobře..T

      Vymazat
    3. Jsem ráda, že se ti líbí! Na mě už čeká v knihovně, takže si ji v pondělí půjdu vyzvednout! ;-) Taky jsem zvědavá, jestli se shodneme, ale něco mi říká, že určitě! :-)

      Vymazat
    4. Tak doufám, že ti tvé nadšení z knihy vydrželo až do konce! ;-)

      Vymazat
  3. Líbí se mi stará i nová knihovna. Vlastně docela závidím. V našem bytě není na tento kousek nábytku místo. Mám ale objednané poličky na zeď, tak si dám knížky aspon tam. Zatím je skladuju ve skříni, nočním stolku a komoře :-(
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bydlím sama a mám poměrně velký byt, takže mám štěstí a jsem asi jeden z mála knihomolů, který ( zatím! :-D ) nemusí řešit místo na knihy... :-)

      Vymazat
  4. Jsi šikovná :-) Knihovny přes celou zeď se mi hrozně líbí, takže tiše závidím =D Rozhodně jsem zvědavá na finální výsledek i na video i na speciální knihovničky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! O natáčení videí přemýšlím už delší dobu, ale pořád si nějak nevěřím a nemůžu sebrat odvahu... Snad se to ale brzy změní... :-)

      Vymazat
  5. Téda, těch knih je opravdu spoustu :-) Mně se to válí, kde se dá, ale tak snad brzo už taky dojde na nákup a stavění knihovny :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby jsi s tím stavěním potřebovala poradit, ozvi se! :-D ;-)

      Vymazat
  6. Wauu tak ta je solidne velka. Zaaavidim :) A samozřejmě krasna!

    OdpovědětVymazat
  7. Taky potřebujj novou knihovnu! :o
    Ta tvoje je fakt skvělá! A hlavně ty knihy :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Jsem moc ráda, že se líbí... :-) Potřebuješ novou? Tahle je z Ikea a myslím, že za rozumnou cenu. Původně jsem chtěla knihovnu na míru, ale to bych se nedoplatila...

      Vymazat
  8. Páni, ta je fakt nádherná! Úplně ti ji závidím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Věřím, že si taky pořídíš knihovnu podle svých snů! ;-)

      Vymazat
  9. Tak tomuto se říká NÁ DHE RA! :) Já jsem šťastná ze své malinké knihovničky, kdybych měla tolik knih, co ty, nejspíš bych dostala infarkt :D :). Perfektní :)

    Měj se moc krásně, Mimozemšťanka
    Navštiv můj blog www.my-ideallife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! Teď jsi mě pobavila! Mám tolik knih hlavně proto, že jsem si je začala ve velkém kupovat hned, jak jsem si začala sama vydělávat, což už je pár let... Ostuda ale je, že z nich nemám přečtenou ani polovinu ( může za to naše, velmi dobře zásobená, městská knihovna ). Ale vážně se s tím pokusím něco udělat! A na tvůj blog se určitě podívám! ;-) Taky se měj moc krásně! :-)

      Vymazat
    2. PS: Na tvůj blog koukám celkem často, hrozně se mi líbí tvoje fotky! ;-)

      Vymazat
    3. Mockrát ti děkuji za odpověď :). Udělala jsi mi velkou radost :).

      Vymazat
    4. To já děkuji tobě! ;-) Tvoje fotky obdivuji už delší dobu, nechápu, proč jsem ti je nepochválila dřív! Celá já... Pozdě, ale přece! ;-)

      Vymazat
  10. Fíha, tomu se říká pořádná knihovna! Je to parádní! :). A moc se mi líbí, jak máš narovnaného HU, je to velmi originální :). Doufám, že bude video. Takovou nádheru je třeba vidět více z blízka :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Police s HU byla první o které jsem věděla kde bude a jak ji poskládám! ;-) Ještě ale nemám všechny díly, takže to pak budu muset upravit. To video jsem neměla slibovat, už teď se stydím! Ale na druhou stranu se těším, takže to snad dopadne... Jen musí dorazit ten foťák! :-)

      Vymazat
  11. Krása :) Takových knížek! Pokoj krásně prokoukl :) ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se ti líbí! Taky mám pocit, že to prokouklo a hned se mi tu lépe dýchá! :-)

      Vymazat
  12. Nádhera, knihovnu přes celou zeď bych taky hrozně chtěla. :) Mně už knihy z té mé knihovničky doslova vypadávají, ale bohužel v bytě už není místo na takovou úžasnou knihovnu jako máš ty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si na tuhle knihovnu musela počkat 28 let! :-D Ty se podobné určitě dočkáš taky! A třeba i dřív, když budeš chtít! ;-) Moc bych ti to přála! ;-)

      Vymazat
  13. Nádhera! Tohle je snad sen každého knihomola :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! A nejlepší na tom snu je to, že je splnitelný! ;-)

      Vymazat