pondělí 2. května 2016

Únorové počteníčko ~ 2016 ~



Posedlost ~ Líbali jsme se ~ Harry Styles ~ Nejtemnější část lesa ~ The Number 73304-23-4153-6-96-8 ~ Prokletí



V druhém měsíci tohoto roku se mi podařilo jednu knihu dočíst, čtyři knihy přečíst a také jednu rozečíst. A musím říci, že i tentokrát jsem měla při výběru celkem štěstí!





65%

Od této knihy jsem měla velká očekávání. Nejenom proto, že naprosto zbožňuji téma čarodějnictví a to na všechny způsoby, ale i proto, že jsem již měla tu čest přečíst od této autorky knihu Lexikon lektvarů paní Daneové, která mě naprosto uchvátila. Myslela jsem si tedy, že tomu tak bude i v případě Posedlosti. Bohužel jsem ale byla velmi zklamaná a to i přesto, že si Katherine zvolila pro svou knihu opravdu skvělé téma. Historické části této knihy se mi líbily, ovšem ty ze současnosti bych nejraději vyškrtala...

ANOTACE
V posledním ročníku Akademie svaté Jany v Danversu v Massachusetts to pořádně vře. Studentky se připravují na pohovory na vysoké školy, soupeří o to, která z nich skončí jako nejlepší absolventka ročníku, prožívají první lásky. Všichni očekávají, že dívky velký tlak zvládnou. Jenže se mýlí. Nekorunovaná školní královna se uprostřed hodiny zhroutí s podivnými křečemi a tikem. Lékařská záhada. Nemoc se ale vzápětí rozšíří a brzy už začíná stejnými symptomy trpět stále víc studentek exkluzivní dívčí střední školy. Mají křeče, ztrácejí vlasy, dostávají prudké záchvaty kašle. Školu svaté Anny zachvátí panika, šíří se klepy a dohady, propuká hysterie. Případu se brzy chytnou média a vypuká horečnatá snaha odhalit příčinu potíží studentek. Může za to očkování? Znečištění životního prostředí? Stres? Nebo to snad dívky jen předstírají? Jedině Colleen, která pracuje na zvláštním projektu o čarodějnických procesech v Salemu, si uvědomuje zvláštní shodu okolností. Jejich město se kdysi dávno jmenovalo Salem, a už před třemi sty lety tu skupina děvčat trpěla podobnými příznaky...





84%

Líbali jsme se je bezesporu velmi zajímavá a pro mne i emotivní kniha. Její čtení jsem si maximálně užila! Pokud chcete vědět víc, přečtěte si moji recenzi zde.

ANOTACE
David Levithan napsal příběh založený na skutečné události – Harry a Craig, dva sedmnáctiletí kluci, se zúčastnili líbacího maratonu, aby překonali Guinnessův rekord a zároveň upozornili na předsudky panující ve společnosti. Dehydratovaní a nevyspalí se snaží překonat rekord a jejich úsilí se stává ohniskem, kolem kterého se točí příběh dalších dospívajících kluků, již hledají svoji vlastní identitu, lásku, řeší rodinné problémy – a hlavně touží objevit své místo v tomto světě.







80%

Tuhle knihu jste mohli vidět nedávno v únorové Knižní přehlídce. Samozřejmě jsem ji musela přečíst hned, jakmile se mi dostala do ruky. A překvapivě - není vůbec špatná! Dozvěděla jsem se o Harrym spousty věcí a pokochala se krásnými fotografiemi. Mohu ji tedy s klidným srdcem doporučit všem milovnicím tohoto krásného, mladého muže!

ANOTACE
Přečtěte si, jaké měl Harry dětství, co čeká od dívky, kterou by mohl milovat, jak to ve skutečnosti bylo se všemi jeho takzvanými románky a jaké to je být popovou hvězdou, která vydělává miliony. Navíc se dozvíte, co si Harry myslí o svých kamarádech ze skupiny a co společně plánují dál. Takže pokud máte rádi One Direction, neměla by vám tato kniha chybět!






89%

Kniha Nejtemnější část lesa je mým prvním setkáním s touto slavnou autorkou. Netušila jsem, co od ní mohu očekávat, ale podvědomě jsem tušila, že se mi tento příběh zalíbí. Pokud vás zajímá, jak se mi kniha nakonec líbila, podívejte se na moji recenzi zde.

ANOTACE
V lese leží na zemi skleněná rakev a v ní spí chlapec, který má na hlavě rohy a jehož uši jsou špičaté jako nůž... Hazel žije se svým bratrem Benem ve městě Fairford, kde vedle sebe žijí lidé a kouzelná stvoření přezdívaná Lesní lid. Sjíždějí se sem turisté, aby na vlastní oči spatřili divy pohádkové říše, zejména pak rohatého chlapce. Jenže návštěvníci nevidí nebezpečí, které se zde skrývá. Hazel a Ben si od pradávna vyprávějí smyšlené příběhy o chlapci ve skleněné rakvi. V jejich vyprávěních je on princem a oni chrabrými rytíři. Namlouvají si, že princ je jiný než ostatní Lesní lidé, kteří uzavírají s lidmi kruté dohody a číhají na turisty ve stínech stromů. Hazel ví, že není možné, že by se rohatý chlapec probudil. Jenže přesně to se jednoho dne stane….






85%

V tomto případě bych mohla říci, že možná malinko podvádím. Nejedná se tu totiž o knihu, ale o nádherný grafický komiks, ve kterém nenajdete k přečtení jedinou větu. Jeho kresby jsou ale tak dokonalé, že příběhu porozumíte i beze slov. Nesmím zapomenout ani na neskutečnou atmosféru, která příběh provází... Pokud máte tu možnost, určitě si tuto "knihu" alespoň prolistujte. Vážně stojí za to!

ANOTACE
Vězeňský dozorce najde při úklidu místnosti, kde byl krátce předtím popraven muž vinný dvěmi vraždami, úzký lístek s číselnou řadou.. Přinesou mu tato čísla štěstí? Příběh, který ke svému vyprávění nepotřebuje slova, provází hutná, temná atmosféra.







93%

Autorku Lisu Jackson velmi často zmiňuje a doporučuje, ve svých videích, Rodaw z Knihánkova. A protože jsem zjistila, že máme hodně podobný vkus (až na pár výjimek), rozhodla jsem se ji také vyzkoušet. Sice bych ocenila, kdyby byla více mysteriózní, než detektivní, ale i tak jsem z ní naprosto nadšená! Měla jsem ji půjčenou z knihovny, ale chci ji mít doma, takže se s ní u mne na blogu setkáte ještě minimálně jednou v nějaké budoucí Knižní přehlídce!

ANOTACE
Sarah McAdamsová se rozhodla začít nový život: přestěhuje se do Oregonu a zrekonstruuje chátrající rodný dům. Její dcery Jade a Gracie nejsou viktoriánskou barabiznou na břehu řeky nijak zvlášť nadšeny a na příjezdové cestě začne o správnosti svého nápadu pochybovat také Sarah. Vybaví se jí vzpomínky na chladnou odtažitou matku, na nevlastní sestru, která beze stopy zmizela... a také na noc před dávnými lety, kdy se samotná Sarah záhadně ocitla na střeše domu, celá bez sebe, v horečnatém blouznění. O domě se v kraji povídá, že je prokletý od okamžiku, kdy se ze střechy zřítila jeho první obyvatelka. Sarah jako malá cítila, že by na těch řečech mohlo něco být, a teď se jí se stejným dojmem svěřuje i dcera. Jenže Sarah nemá na takové historky čas, protože se musí zaobírat spoustou jiných, pro ni mnohem důležitějších věcí. Začne se bát, teprve když se z nedalekého městečka začnou šířit hrozivé zprávy o zmizelých dospívajících dívkách. Teprve tehdy ji staré stěny sténajícího domu dostanou do děsivého sevření. Kdesi hluboko v paměti má ukrytý klíč k rozluštění nanejvýš reálného nebezpečí. Záleží jen na ní, jestli se dokáže postavit tváří v tvář svým nejhorším obavám, aby zastavila pradávnou noční můru, která jí chce znovu vtrhnout do života...





Tak to jsou všechny knihy, které jsem za měsíc únor přečetla. Každá z nich má něco do sebe a zaslouží si čtenářskou pozornost. Určitě mi dejte vědět, pokud jste některou z nich četli, nebo se chystáte číst a co na ni říkáte. Budu moc ráda za každý váš komentář!

Katniss

2 komentáře:

  1. O Posedlosti stále uvažuji, pokaždé kolem ní chodím v LK a nevím, nevím... :) asi to zatím nechám uležet. Ostatní knihy jsem zatím v plánu neměla, ale nikdy neříkej nikdy. Prokletí a Nejtemnější část lesa vypadají docela přitažlivě :)
    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že mě Posedlost nijak zvlášť neuchvátila, ale možná to bude tím, že jsem na ni měla hodně vysoká očekávání. Zato Nejtemnější část lesa a Prokletí mne vážně nadchly! Ta první zmiňovaná je situovaná spíš pro mladší čtenáře, ale užila jsem si i já, takže to není problém. Naopak Prokletí si žádá už trochu odrostlejšího čtenáře, který ji dokáže ocenit, je opravdu hodně povedená!

      Vymazat