středa 25. května 2016

Nový poklad v mojí knihovně









Neznám nikoho, kdo by nepropadl kouzlu knihy Malý princ. Ani já nejsem výjimkou! Tuto knihu už jsem četla nesčetněkrát a pokaždé v ní objevím něco nového a kouzelného. Není tedy divu, že jsem chtěla obohatit svoji knihovnu o tento literární skvost. Jsem ale velmi náročný milovník knih a když už se rozhodnu vlastnit knihu tak výjimečnou, jako je právě Malý princ, chci, aby nebyla skvostem jen obsahově, ale také svojí formou.

Mé rozhodnutí, pořídit si tuto knihu, není žádnou novinkou, právě naopak. Je to už několik let, co se snažím objevit vydání, které je svým vzhledem hodno tohoto příběhu! A konečně jsem se dočkala! Nakladatelství Rybka Publishers mi splnilo sen a vydalo Malého prince v podobě, která mne nadchla. Nejenom, že je tato kniha plná obrázků samotného autora, ale má dokonce i překrásnou textilní vazbu a celkově neskutečně povedené provedení.

Rozhodla jsem se, že si svoji pýchu a radost nemohu nechat jen pro sebe a že se o ni s vámi podělím. Pokochejte se tedy společně se mnou! A pokud máte i vy doma knihu, kterou považujete za svůj osobní poklad, podělte se o ni se mnou, jsem na ty VAŠE poklady velmi zvědavá!













Katniss

14 komentářů:

  1. Malý princ je úžasné čtení :) O mém pokladu jsem chvíli přemýšlela, ale proč chodit daleko? Právě Malého prince máme doma v naprosto luxusním vydání! Hledaly jsme se sestrou nějaké hezké provedení, ale když už jsme to skoro vzdávaly, jely jsme na týden do Norska, a v jednom zapadlém antikvariátu v Oslu jsme našly to pravé ořechové :) Má zlatě zdobené stránky, překrásnou obálku... kvůli tomu jsem překousla i to, že je v angličtině ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musí vypadat opravdu nádherně! Já mám tu smůlu, že neovládám žádný cizí jazyk a proto jsem odkázaná pouze na knihy v češtině... I když u Malého prince se zlatě zdobenými stránkami by mi ta angličtina taky nevadila! :-)

      Vymazat
  2. Láska mého života :))
    Mám ještě starou, takovou tu širší knihu a nedám na ni dopustit. Teď si chystám ozdobit bavlněnou tašku, právě motivy Malého prince. :)


    bilbovy-knihy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tu o které mluvíš mám taky, ale je mamčina a já jí ji chci vrátit. Má ji ráda a hodlá z ní předčítat vnoučatům! :-) A na tu tašku jsem moc zvědavá! Doufám, že mi ji pak ukážeš! ;-)

      Vymazat
    2. Tak na vnoučata si ještě stejně počká, tak jsi ani nemusela spěchat :D :D :D
      To víš že ti ji ukážu, těžko říct, jak to stihnu :D

      Vymazat
    3. Taky to s těma vnoučatama nevidím moc růžově! :-D
      A jak tě znám, ta taška bude určitě krásná! Já si počkám... ;-)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Taky si myslím! Chtěla jsem aby se o něm vědělo a mohlo tak udělat radost více milovníkům Malého prince! :-)

      Vymazat
  4. Zvlastni a hezky format. Z jakeho je to nakladatelstvi?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakladatelství Rybka Publishers - Pro mne naprosto neznámé, ale teď už velmi oblíbené... ;-)

      Vymazat
  5. Nádherný kousek:) Dodnes si pamatuju, jak mě Malý princ donutil přemýšlet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Taky mě nutí přemýšlet a hlavně, hladí po duši! :-)

      Vymazat
  6. Malého prince miluje snad každý. Mám doma hned dvě vydání, jedno od rodičů a jedno od kamarádky.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud se mi podaří narazit na další, krásná vydání, určitě u jednoho také nezůstanu! ;-)

      Vymazat