pondělí 11. dubna 2016

Lednová knižní přehlídka ~ 2016 ~















Kalendář mi neúprosně sděluje, že už za sebou máme celé první čtvrtletí tohoto roku a já si opět dokázala vytvořit ohromný skluz. To bych prostě nebyla já, abych něco stihla tak, jak se má, nebo jak si to naplánuji. Doufám, že mi to odpustíte a že vám nebude vadit prohlídka lednových knih v dubnu... Takže, pojďme na to... V prvním měsíci nového roku jsem obdržela dva recenzní výtisky, dvě knihy jsem si pořídila v bazárku a jednu dokonce vyhrála!





Kniha druhá dcera je jedním z recenzních výtisků a pro mne tak trochu krok do neznáma. Knihy tohoto žánru moc nečtu a tak jsem nevěděla, co od ní mohu čekat. Nakonec mě velmi mile překvapila a moji recenzi na ni si můžete přečíst zde.

ANOTACE
Rachel Woodley vyrůstala s rodiči, kteří se navzdory své chudobě snažili žít na úrovni. Nyní pracuje ve Francii jako vychovatelka, když tu dostává zprávu, že její matka zemřela. Svíraná žalem se vrací zpátky do rodného městečka v Anglii, aby mohla vyklidit chalupu, v které matka žila. Při úklidu najde na výstřižku z Londýnského společenského časopisu fotografii svého otce, datovanou tři měsíce zpátky. Vždyť jí řekli, že její otec dávno zemřel! Ve skutečnosti je ale vlivným a váženým hrabětem a na fotografii mu po boku stojí jiná jeho dcera – ta legitimní. Z toho jasně vyplývá, že Rachel jeho legitimní dcerou není. Všechno, co si myslela, že ví o sobě a své minulosti, je lež! Dokonce i její jméno!





Druhý recenzák a s ním příběh, který mne naprosto pohltil. Tahle kniha se může pyšnit opravdu pozoruhodným světem. Moji pochvalnou recenzi najdete zde.

ANOTACE
V lese leží na zemi skleněná rakev a v ní spí chlapec, který má na hlavě rohy a jehož uši jsou špičaté jako nůž...

Hazel žije se svým bratrem Benem ve městě Fairford, kde vedle sebe žijí lidé a kouzelná stvoření přezdívaná Lesní lid. Sjíždějí se sem turisté, aby na vlastní oči spatřili divy pohádkové říše, zejména pak rohatého chlapce. Jenže návštěvníci nevidí nebezpečí, které se zde skrývá.
Hazel a Ben si od pradávna vyprávějí smyšlené příběhy o chlapci ve skleněné rakvi. V jejich vyprávěních je on princem a oni chrabrými rytíři. Namlouvají si, že princ je jiný než ostatní Lesní lidé, kteří uzavírají s lidmi kruté dohody a číhají na turisty ve stínech stromů. Hazel ví, že není možné, že by se rohatý chlapec probudil.
Jenže přesně to se jednoho dne stane….






Jako další knihu tu mám třetí díl ze série Tetování krví s názvem Pobočník. Usmálo se na mě štěstí a já ji vyhrála v soutěži. Skákala jsem radostí metr do vzduchu. Jsem vážně ráda, že jsem se po těch letech konečně dočkala i třetího dílu a teď už se konečně mohu pustit do čtení...

ANOTACE
Polokontinent – země plná nebezpečí, nástrah, krvelačných příšer a drsných bojovníků, kteří jim musí čelit. Stane se jedním z nich i chlapec s dívčím jménem Rosamunda? Nalezenec vyrůstající v útulku je díky svému jménu terčem posměchu svých vrstevníků. Sní o tom, že se stane námořníkem, ale je vybrán pro úplně jiné povolání. Má se stát císařským lampářem. Vydává se na dobrodružnou cestu do Železné bašty, lampářské pevnosti, kde má podstoupit výcvik. Během putování divokou krajinou poznává Evropu, věhlasnou fulgarku, která právě v souboji s nebezpečnými netvory ztratila svého pomocníka. Stane se Rosamunda jejím pobočníkem, nebo se přece jen rozhodne vydat na dráhu lampáře? Jaká bude jeho volba?






Další kniha je takový malý úlet. Poslední dobou jsem si hodně oblíbila písničky britské, chlapecké skupiny One Direction a zatoužila jsem, dozvědět se o jejích členech něco víc. A co může být lepší než autobiografie? Knížka je opravdu povedená a fanoušci této skupiny ji určitě ocení. Já jsem si užila hlavně kapitolu psanou Harrym... ( nesmějte si mi, vím kolik mi je, ale jsem do něj prostě platonicky zamilovaná! :-D )


ANOTACE
Znáte nás naprosto dokonale, byli jste s námi při každém našem kroku. Toto je kniha o tom, jak se cítíme uvnitř světa One direction. Toto je kniha o tom, kdo jsme. Oficiální a autorizovaná autobiografie jedné z nejpopulárnějších skupin současnosti!








No a poslední kousek v mé lednové nadílce je "muchlací" Kostičas. Nejedná se o žádnou novinku a věřím, že tuto knihu všichni moc dobře znáte. Já ji měla v loni půjčenou z knihovny a četla ji se spoustou jiných nadšenců při čtecí akci pořádané nakladatelstvím Host. Nechtěla jsem si ji kupovat ( i přes to, že se mi moc líbila ), ale když jsem ji náhodou objevila v akci za třetinovou cenu, nemohla jsem ji tam nechat...

ANOTACE
Příběh začíná v roce 2059. Devatenác­tiletá Paige Mahoney pracuje v londýnském kriminálním podsvětí, kde působí jako jakási „spojka" či „posel" – je krajinochodec, zvláštní typ jasnovidce, a díky svým schopnostem se dokáže vnořit do mysli druhých lidí. Žije v represivním režimu Scion, kde páchá velezradu už jen tím, že dýchá. Jednoho dne se její život navždy změní. Je přepadena, unesena a převezena do někdejšího Oxfordu, města, které před dvěma sty lety zmizelo z map. Tam je Paige vydána na milost a nemilost Strážci, nejkrásnější, ale zároveň nejděsivější bytosti, jakou kdy potkala…



Katniss

2 komentáře: