úterý 23. února 2016

Lednové počteníčko ~ 2016 ~



Zlatodějové ~ Fangirl ~ Druhá dcera ~ One Direction - Kdo jsme ~ Vačice, která se nesmála ~ Posedlost


Konečně jsem si udělala čas a rozhodla se pro vás sepsat počteníčko za měsíc leden. V prvním měsíci nového roku jsem zvládla jednu knihu dočíst, čtyři přečíst a jednu rozečíst.




61%
Tuhle bichličku jsem četla poměrně dlouho a musím přiznat, že mi dala docela zabrat! Pokud vás zajímá můj podrobnější názor, recenzi na ni najdete zde.

ANOTACE
Kdesi v Praze je prý od časů Karla IV. ukryt recept na lapis philosophorum, kámen mudrců. Pátrají po něm všichni alchymisté, včetně učeného Angličana Johna Deeajeho přítele Edwarda Kelleyho, tajemný hrabě Bragadino, císařský antikvář Jakub de Strada i tajný agent Tovaryšstva Ježíšova. Rudolfínské Čechy se stávají dějištěm dramatických událostí, v nichž jde až příliš často o život. Je onen alchymistický recept pouhou legendou, nebo skutečností? Kdo z těch, kteří o něj usilují s leckdy ne právě chvályhodnými úmysly, se ho nakonec zmocní?





95%
Jako další jsem v lednu přečetla knihu Fangirl od velmi známé spisovatelky Rainbow Rowell. Bylo to mé první setkání s touto autorkou a musím přiznat, že jsem byla ze začátku trochu skeptická. Nemívám velkou důvěru ke knihám, které opěvuje tak velké množství lidí, jako tomu je v tomto případě. Mám pak velká očekávání a strach, že se nesplní. Možná proto jsem čtení této knihy tak dlouho odkládala. Naštěstí se mé obavy ukázaly jako naprosto zbytečné a já se mohu hrdě hlásit k velkým fanouškům této knihy a její autorky!

ANOTACE
Ačkoli jsou až na fyzickou podobu každá úplně jiná, Cath odjakživa sdílela se svým dvojčetem Wren všechno: oblečení, trápení s rodiči i vášeň pro knížky o mladém kouzelníkovi Simonu Snowovi. Jenomže teď obě nastupují na vysokou školu a Wren poprvé nechala Cath na holičkách – nechce s ní bydlet na koleji. Potíž je v tom, že Cath na rozdíl od sestry není právě společensky zdatná. Jejím přirozeným prostředím je internet, kde se nemusí nikomu dívat z očí do očí a kde tisíce fanoušků nadšeně čtou její povídky ze světa Simona Snowa. A to je svět na hony vzdálený bludišti školních budov, v němž číhají nástrahy v podobě všech možných fobií, děsivých spolubydlících s neodbytnými kamarády a profesorek tvůrčího psaní, které o fanfikcích nechtějí ani slyšet. Co ale Cath zbývá než zachovat klid a nedat se?




84%
Tato kniha pro mne byla rozhodně překvapením měsíce! Nikdy by mne nenapadlo, že se mi tolik zalíbí společenský román. Můj kompletní názor na tuto knihu se dočtete v recenzi zde.

ANOTACE
Rachel Woodley vyrůstala s rodiči, kteří se navzdory své chudobě snažili žít na úrovni. Nyní pracuje ve Francii jako vychovatelka, když tu dostává zprávu, že její matka zemřela. Svíraná žalem se vrací zpátky do rodného městečka v Anglii, aby mohla vyklidit chalupu, v které matka žila. Při úklidu najde na výstřižku z Londýnského společenského časopisu fotografii svého otce, datovanou tři měsíce zpátky. Vždyť jí řekli, že její otec dávno zemřel! Ve skutečnosti je ale vlivným a váženým hrabětem a na fotografii mu po boku stojí jiná jeho dcera – ta legitimní. Z toho jasně vyplývá, že Rachel jeho legitimní dcerou není. Všechno, co si myslela, že ví o sobě a své minulosti, je lež! Dokonce i její jméno!





87%
Věkově do řad fanynek této mega populární, klučičí skupiny zrovna moc nezapadám, ale to mi nijak nebrání v tom, tyhle kluky obdivovat a s úsměvem na rtech poslouchat jejich ( dle mého názoru ) velmi povedené písničky. No a jelikož jsem od přírody holka zvědavá, chtěla jsem se o téhle partě dozvědět něco víc. No a tak jsem sáhla po knize, kterou o sobě napsali sami kluci. Hrozně se mi líbí její provedení a pokochala jsem se i pohledem na velké množství fotek. Ale to nejlepší, co jsem si ze čtení této knihy odnesla je pohled  na tyhle mladíky. Zná je celý svět, jsou až nadpozemští, v očích svých fanoušků, ale v očích svých jsou to pořád jen obyčejní kluci, kteří žijí svůj sen!

ANOTACE
Znáte nás naprosto dokonale, byli jste s námi při každém našem kroku. Toto je kniha o tom, jak se cítíme uvnitř světa One direction. Toto je kniha o tom, kdo jsme. Oficiální a autorizovaná autobiografie jedné z nejpopulárnějších skupin současnosti!






98%
K této "knize" mne přivedl můj mladší brácha. Nikdy to nebyl velký čtenář, ale poslední dobou nalez obrovské zalíbení v komiksech. Já vůči nim byla dost skeptická, nejsou to přeci knihy! Ale po přečtení Vačice musím dát bráchovi za pravdu, že některé komiksy opravdu stojí za to! Tenhle je totiž naprosto dokonalý!!!

ANOTACE
Byla jednou jedna vačice, byla to ta nejveselejší a nejšťastnější a nejusměvavější vačice ze všech vačic. Nejraději se smála hlavou dolů, zavěšená na stromě za svůj krásný dlouhý ocas. Ale jednou se pod stromem objevili lidé. Zdálo se jim, že vačice je smutná, rozhodně to nevypadalo, že by se smála. I když jim říkala, že jí nic nechybí, lidé jí nevěřili. Mysleli si, že je to hloupá vačice, která neví, co je to být šťastný. Když je člověk šťastný, musí se usmívat, říkali a rozhodli se, že ji musí rozveselit... 






65%
Od této knihy jsem měla velká očekávání. Nejenom proto, že naprosto zbožňuji téma čarodějnictví a to na všechny způsoby, ale i proto, že jsem již měla tu čest přečíst od této autorky knihu Lexikon lektvarů paní Daneové, která mě naprosto uchvátila. Myslela jsem si tedy, že tomu tak bude i v případě Posedlosti. Bohužel jsem ale byla velmi zklamaná a to i přesto, že si Katherine zvolila pro svou knihu opravdu skvělé téma. Historické části této knihy se mi líbily, ovšem ty ze současnosti bych nejraději vyškrtala...

ANOTACE
V posledním ročníku Akademie svaté Jany v Danversu v Massachusetts to pořádně vře. Studentky se připravují na pohovory na vysoké školy, soupeří o to, která z nich skončí jako nejlepší absolventka ročníku, prožívají první lásky. Všichni očekávají, že dívky velký tlak zvládnou. Jenže se mýlí. Nekorunovaná školní královna se uprostřed hodiny zhroutí s podivnými křečemi a tikem. Lékařská záhada. Nemoc se ale vzápětí rozšíří a brzy už začíná stejnými symptomy trpět stále víc studentek exkluzivní dívčí střední školy. Mají křeče, ztrácejí vlasy, dostávají prudké záchvaty kašle. Školu svaté Anny zachvátí panika, šíří se klepy a dohady, propuká hysterie. Případu se brzy chytnou média a vypuká horečnatá snaha odhalit příčinu potíží studentek. Může za to očkování? Znečištění životního prostředí? Stres? Nebo to snad dívky jen předstírají? Jedině Colleen, která pracuje na zvláštním projektu o čarodějnických procesech v Salemu, si uvědomuje zvláštní shodu okolností. Jejich město se kdysi dávno jmenovalo Salem, a už před třemi sty lety tu skupina děvčat trpěla podobnými příznaky...


***

Tak to jsou všechny knihy, které jsem za měsíc leden přečetla. Dejte mi vědět, pokud jste nějakou z nich četli a co na ni říkáte. A pokud by vám chyběla moje podrobnější recenze na knihu, kterou jsem nezrecenzovala, určitě mi napište a já se s tím pokusím něco udělat!

Katniss

4 komentáře:

  1. Fangirl ja odkladám ešte doteraz. Stale sa nejako k tomu nemôžem dokopať a aj mi to je niekedy ľúto. Jediná kniha ktorú som od Rainbow čítala je Elelanor a park a tá ma až tak moc nenadchla :) ale práve si ma celkom presvedčila a asi sa na to vrhnem čo najskôr

    http://booklovers-world.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eleanor a Park mám doma a taky se na ni brzy chystám! Ale je pravda, že většinou slýchám názor, že je Fangirl lepší. Musím si tedy udělat co nejdřív vlastní názor... :-) Jsem ráda, že jsem tě navnadila na její přečtení, určitě za to stojí! Můžeš mi pak dát vědět, jak se ti líbila, docela by mě to zajímalo... ;-)

      Vymazat
  2. To je velmi dobré skóre! :) Fangirl se mi taky moc líbila, je to taková příjemná odpočinkovka. A vačice mě nadchla, tu si musím sehnat! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla Vačici půjčenou od bráchy, ale jsem si jistá, že to nebude dlouho trvat a pořídím si ji domů taky. Ta se prostě nikdy neomrzí, je vážně skvělá! :)

      Vymazat