sobota 30. dubna 2016

Únorová knižní přehlídka ~ 2016 ~















Měsíc únor byl nečekaně plodný! Celkem vám tu dnes ukážu neuvěřitelných 17 knih! Většinu jsem si koupila ve slevě, nebo nějaké akci. Dokupovala jsem knihy do sérií, které už mám doma, koupila jsem si knihu v bazárku na Databázi knih a jednu jsem dokonce vyhrála! Doufám, že vás alespoň některá zaujme a nezapomeňte mi napsat váš názor! Budu moc ráda...






Myslím, že už jsem se tu stihla (nejednou) zmínit o mém zalíbení v chlapecké skupině One Direction. No a jako správná fanynka jsem se rozhodla, že si o nich musím něco přečíst!


ANOTACE:
Harry, Niall, Louis, Zayn a Liam je pět úplně obyčejných kluků, kteří šli za svým snem a které neodradil pár prvních neúspěchů. Našli v sobě odvahu a přihlásili se do konkurzu světoznámé soutěže X Factor a hudební guru Velké Británie Simon Cowell v nich rozpoznal ohromný potenciál a sestavil z nich skupinu, kterou dnes zná snad každý. Říká se jim novodobí Take That a hysterie fanoušků a zejména fanynek dosahuje téměř stejných výšin, jaké zažívali slavní Beatles. V této knize najdete cestu všech pěti kluků ke slávě včetně 80 barevných fotografií, kde jim to ohromně sluší. Dozvíte se, jak se který učil na střední škole, jak vnímali holky a jaký typ se jim líbí, co si myslí o svém prvním albu Up All Night i o sobě navzájem. Zjistíte, jestli je Harry pořádný, nebo proč se Liamovi říká „taťka“. A ať už se vám líbí víc irský rošťák Niall nebo exotický Zayn, tahle biografie nemůže žádnému fanouškovi One Direction chybět.




Napálený je již 4. díl ze série Kroniky železného druida. Mám ráda keltskou mytologii a zajímám se o ni, takže jsem tuto sérii nemohla nechat bez povšimnutí. Předchozí díly mám doma už nějakou dobu, ale ještě jsem se k nim nedostala. Myslím, že je nejvyšší čas to napravit!


ANOTACE:
Druid Atticus O'Sullivan by nepřežil déle než dvě tisíciletí, kdyby v sobě neměl pořádnou dávku keltské prohnanosti. Když se mu tedy na americký jihozápad přijdou pomstít bohové hromů a blesků, s menší pomocí navažského šibala Kojota je přesvědčí, že ho v arizonské poušti rozsekali na cimprcampr.
Jenže mazanému Kojotovi není proti srsti ušít občas nějakou tu levárnu a Atticus brzy zjistí, že mu hodil na krk boj s krvežíznivými pouštními kožoměnci, kteří na sebe mohou brát různé podoby. Když už si myslí, že všechny lsti prokoukl, zradí ho ten, od koho by to čekal nejméně. Atticus přísahá, že jestli tohle přežije, už nikdy se nenechá napálit. Krásná poslední slova.





A u druidů ještě chvíli zůstaneme! Gaiin štít je povídková kniha patřící také k sérii Kroniky železného druida a jsem na ni zvědavá úplně stejně jako na všechny ostatní knihy této série!

ANOTACE:
Poslední druid, odvěký obránce země, to nikdy neměl lehké, spolu se svým věrným psem Oberonem se už mnohokrát střetl s celou řadou tvorů a bohů, které nijak zvlášť netrápilo, že by se měli objevovat pouze v mýtech.
Čarodějnice, které si chtějí podrobit elementála. Krokodýlí kněz a kočičí bohyně. Gnómové a koboldi rozpoutávající peklo před nákupním střediskem. Těm všem, a mnohým dalším, bude Atticus O'Sullivan čelit v jedinečné sbírce povídek a novel ze světa Kronik železného druida.
Dramatické příběhy plné humoru a magie tvoří nedílnou součást Atticových životních osudů. Nyní se v celosvětové premiéře vůbec poprvé objevují v souborném knižním vydání, které sám autor doplnil předmluvou a poznámkami k vnitřní chronologii série.






Je to poměrně nedávno, co jsem se dozvěděla o existenci druhého a třetího dílu k mé oblíbené Čokoládě. Neváhala jsem ani minutu a začala je shánět. Druhý díl byl bohužel vyprodaný, ale ten třetí jsem i přes to musela mít!

ANOTACE:
Vianne Rocherová se vrací! Hrdinka románů Čokoláda a Krysařovy střevíce žije spokojeně v Paříži spolu s Rouxem a dcerami Anouk a Rosette, přesvědčená, že konečně nalezla způsob, jak překonat svůj neklid a neustálou touhu po změně – jak se usadit. Vše ale vezme za své ve chvíli, kdy Vianne dostane dopis od kamarádky Armande, v němž píše, že vesnička Lansquenet bude Vianne brzy zase potřebovat a zve ji k návštěvě – i kdyby jen měla položit květiny na její hrob. Armanda už je totiž osm let po smrti…









Výhonek osmilisté růže je kniha, která mne upoutala hlavně svojí nádhernou obálkou. Když jsem pak ještě zjistila, že má zajímavý děj a je zrovna v akci, neváhala jsem...

ANOTACE:
V románu islandské autorky se dvaadvacetiletý vypravěč vydává na cestu z rodného severského ostrova do horského kláštera v blíže neurčené zemi na kontinentu. Čtenář si teprve postupně skládá drobné i velké události, které vypravěčově cestě předcházely: láska jeho nedávno zemřelé matky k zahradě a květinám, náhodné zplození vlastní dcery s takřka neznámou dívkou, pravidelné večeře s autistickým bratrem a starým otcem, který vaří podle matčiných receptů.










No a nebyla bych to já, kdybych zůstala jen u jedné knihy s tématikou mých oblíbenců. Přiznávám se bez mučení, že je Harry má platonická láska a já tuhle knížku prostě "nutně potřebovala"

ANOTACE:
Přečtěte si, jaké měl Harry dětství, co čeká od dívky, kterou by mohl milovat, jak to ve skutečnosti bylo se všemi jeho takzvanými románky a jaké to je být popovou hvězdou, která vydělává miliony. Navíc se dozvíte, co si Harry myslí o svých kamarádech ze skupiny a co společně plánují dál. Takže pokud máte rádi One Direction, neměla by vám tato kniha chybět!









Nalezenec je první díl série s názvem Tetování krví, kterou jsem si chtěla přečíst už opravdu hodně dávno. Z nějakého neznámého důvodu ale nakladatelství nevydalo třetí díl a tak můj zájem o tuto sérii ochladl. O to víc jsem byla nadšená, když jsem se dozvěděla, že se celá série vydává znovu a tentokrát snad i celá! V soutěži se mi podařilo vyhrát třetí díl s názvem Pobočník a tak jsem si samozřejmě musela hned dokoupit první i druhý díl!


ANOTACE:
Polokontinent – země plná nebezpečí, nástrah, krvelačných příšer a drsných bojovníků, kteří jim musí čelit. Stane se jedním z nich i chlapec s dívčím jménem Rosamunda? Nalezenec vyrůstající v útulku je díky svému jménu terčem posměchu svých vrstevníků. Sní o tom, že se stane námořníkem, ale je vybrán pro úplně jiné povolání. Má se stát císařským lampářem. Vydává se na dobrodružnou cestu do Železné bašty, lampářské pevnosti, kde má podstoupit výcvik. Během putování divokou krajinou poznává Evropu, věhlasnou fulgarku, která právě v souboji s nebezpečnými netvory ztratila svého pomocníka. Stane se Rosamunda jejím pobočníkem, nebo se přece jen rozhodne vydat na dráhu lampáře? Jaká bude jeho volba?





A druhý díl série Tetování krví s názvem Lampář

ANOTACE:
Polokontinent – země plná přetvářky, intrik a zlých úmyslů, kde jsou lidé zrůdní a nestvůry lidské. Dokáže Rosamunda poznat, kdo je kdo? Nalezenec s dívčím jménem Rosamunda přežil nebezpečnou cestu do Železné bašty a stává se lampářským učněm. Na výcvik do pevnosti přijíždí také mladá lampářka Threnody. Její vzdorovitá povaha je chlapci sympatická a okamžitě v ní nachází spřízněnou duši. Společně prozkoumávají podzemní chodby pod pevností a zjišťují, že se v nich odehrávají podivné a nekalé věci. Výcvik nováčků je předčasně ukončen a Rosamunda se musí stěhovat na odlehlé a velmi nebezpečné místo. Do malé pevnosti nedaleko Krvavého močálu. Teprve tam, mezi ostřílenými chlapíky, kteří denně čelí útoku zabijáckých bestií, začíná skutečná a těžká služba. Přežije Rosamunda tuto nelehkou zkoušku, nebo se stane jen další položkou na seznamu mrtvých?






Oheň pomsty, další kniha z výprodeje a druhý díl k sérii Sabine Berner. Měla bych tyhle knihy začít číst, než jim už nadobro odrostu...

ANOTACE:
Od té doby, co se komisařka Sabine Bernerová setkala s upírem Peterem von Borgo, zažila několik výpadků paměti a nakonec byla suspendována. Její život se obrátil úplně vzhůru nohama. Ukrývá se před okolním světem a dny tráví ve svém hamburském bytě jako lapené zvíře. Je jen ráda, že jí její exmanžel půjčí jejich dcerku alespoň na pár dní. Aby se mohla vrátit do běžného života, musela by vysvětlit psychiatrovi, že jí s jejím posledním případem pomáhal upír – a že mezi nimi od oné noci, kdy se napil její krve, existuje neviditelné pouto. Sabine se snaží vší silou bránit kouzlu tohoto tajuplného muže, který se vždy neočekávaně vynoří a slibuje jí věčný život. V této situaci se Sabine dozvídá o zmizení mladé ženy a nechá se přemluvit, aby zahájila pátrání na vlastní pěst. Dostane se tak na stopu zločinu, který sahá až do daleké minulosti. A znovu je to Peter von Borgo, kdo jí se svými mystickými vědomostmi stojí nápomocen po boku…






Pokračování světoznámého bestselleru After vám snad ani nemusím představovat...

ANOTACE:
Musí se smířit s tím, že Hardin navždy zůstane... Hardinem. Že by se v něm až tak moc mýlila? Rozum i nejbližší okolí jí radí, aby se Hardina už navždy vzdala, nebyla by první, kterou ponížil a odkopl. Kvůli Hardinovi odstavila na vedlejší kolej všechno, na čem jí záleželo – školu, kamarády, matku, přítele... další zklamání by nezvládla. Měla by si zachovat zdravý rozum a nechat tuto kapitolu už být, dřív než se spálí ještě víc.
To se ale lehko řekne, navíc při představě na vášnivé noci strávené v jeho náručí... Elektrizující dotyky... Nenasytné polibky... Hardin se před ní kaje. Ví, že se dopustil nejhorší chyby ve svém životě. Dokáže se ale opravdu změnit? Tessu čeká jedno z nejtěžších rozhodnutí.








Dále se mi nepovedlo odolat knize Bellman a Black a to i přes to, že nemá zrovna nejlepší hodnocení. Já si ale většinou ráda udělám svůj názor na věc, takže jsem si ji prostě přibalila do košíčku a uvidím...

ANOTACE:
Do života desetiletého Williama Bellmana právě vstoupila smrt. Nezanechalo to na něm ale hlubší stopy, vždyť umřel jen obyčejný havran - a to ostatně nic neznamená. Jenomže jak roky plynou, stíhá Williama jedna tragédie za druhou, až ho vlastní zoufalství jednoho dne přivede na hřbitov, kde hodlá skoncovat se životem. Cestu mu však zastoupí tajemný muž v černém, který se představí jako pan Black, a opilý William s ním uzavře zvláštní dohodu. Na důkaz, že na neznámého společníka nezapomněl, otevře v centru Londýna obchodní dům „Bellman & Black“, který nabízí veškeré „smuteční zboží“, od rakví po černé deštníky – prostě cokoliv, co se může při pohřbech hodit. A protože si viktoriánská Anglie zakládá na velmi pompézních rozloučeních, zástupy pozůstalých se sem jen hrnou a obchod vzkvétá. Nadání a podnikavý duch dláždí Williamovi cestu k úspěchu a on věří, že minulost nechal konečně za sebou. Jenomže havrani nikdy nezapomínají... 






O Čokoládě už jsem tu mluvila jako o svém velkém oblíbenci, ale měla jsem na mysli stejnojmenný film, který mne uchvátil především svou jedinečnou atmosférou. Když jsem se pak dozvěděla, že existuje knižní předloha, musela jsem ji hned mít!

ANOTACE:
Když se do francouzské vesnice Lansquenet nad Tannou bůhvíodkud přistěhuje exoticky vyhlížející cizinka, Vianne Rocherová, a otevře si tu prodejnu čokolády přímo proti kostelu, otec Reynaud v ní od počátku vidí vážné nebezpečí pro své stádečko, především nyní, na počátku období půstu, kdy by si lidé měli tradičně odpírat světská potěšení. Kněz proto nově příchozí, v níž odhaluje pokušitelku k hříchu, vyhlašuje otevřený boj.
Viannin obchod se najednou stává předmětem tajemné šeptandy, skvělou příležitostí pro donašeče, farizejsky rozhořčené ovzduším hříchu a toužícími se osvědčit jako poslušné ovečky. Na druhé straně krámek je místo, jež neodolatelně přitahuje mlsné jazýčky. Kdo by také mohl odolat tak sladkému pokušení? Za ty dva zdrávasy, které otec Reynaud za porušení půstu nařizuje, to přece stojí! Vianne se však svých odpůrců nezalekne a rozhodne se, že na Velikonoce uspořádá Čokoládový festival. Její plán rozdělí obec na dva tábory. Následuje střet, jenž je církví vyostřen v "čokoládovou bitvu". Začíná to vypadat, že velebnost církve může být ohrožena pohanskou vášní pro čokoládové opojení.
Můžete si být jisti, že při čtení tohoto hravého a možná i trochu uličnického příběhu budete mít bez ustání chuť na čokoládu.





Už delší dobu jsem se styděla za fakt, že jsem stále ještě nečetla nic od jednoho z nejoblíbenějších autorů zamilovaných románů a rozhodla jsem se to napravit.

ANOTACE:
Když bylo Landonovi sedmnáct, život se mu navždy změnil. Landon končil střední školu a rozhodně se nehodlal zatěžovat starostmi dospělých. A ani ve snu ho nenapadlo, že by se mohl zamilovat, natož do dcery místního faráře. Ale srdce mu velelo jinak. 
Když Landon Carter, syn známého kongresmena, potká poprvé Jamie Sullivanovou, dceru místního duchovního, je to jako blesk z čistého nebe. Jamie je těžce nemocná a ví, že její dny jsou sečteny. A přestože ji většina spolužáků považuje spíše za podivínskou, Landon dochází k poznání, že se do Jamie k vlastnímu úžasu hluboce zamiloval. Jamie je i přes vědomí své neodvratitelné nemoci plná optimismu. Londonovi ukazuje, jak důležité jsou přátelství a pomoc druhým, jakou hodnotu má láska k bližnímu. London díky ní poznává, jakou hodnotu má odpuštění. Landon ví, že žádný lék na světě nemůže Jamie vyléčit, dopřát jí delší život. On jí však může poskytnout něco, co si na své tak krátké pozemské cestě vždycky přála. Může jí dát lásku a manželství, které potrvá dokud je smrt nerozdělí.




Tuto knihu jsem si pořádila na doporučení Rodaw. Žánr, který mne baví a nízká cena, to je kombinace, které se nedá odolat!

ANOTACE:
Každý rok se miliony svobodných žen na celém světě nastěhují do nového bytu, ale jen málokterou napadne, že ani vlastní domov nemusí být ostrovem bezpečí.
Mladá lékařka Juliet Devereauová, jejíž manželství se nečekaně ocitá v troskách, zoufale hledá přijatelné místo k bydlení v Brooklynu. Potřebuje získat zpět ztracenou životní rovnováhu a začít nový život. Nemůže uvěřit svému štěstí, když konečně najde krásný a prostorný byt s výhledem na Brooklynský most. Vše se zdá být naprosto ideální, až příliš ideální…. 
V průběhu několika týdnů ji záhadné události vedou k podezření, že v bytě není sama, a nemůže se zbavit pocitu, že ji někdo sleduje. Podivné zvuky, které ji v noci probouzí, silueta muže, stojící v jejím pokoji… Její obavy však nejsou dílem zjitřené fantazie, ohrožení je až příliš reálné a o to hrozivější. Juliet je proti své vůli zavlečena do děsivé hry na kočku a myš a neexistuje žádná jistota, zda z ní vyjde živá…







Toto je kniha, kterou si ( díky akci na bux.cz ) objednal snad každý, komu je její téma alespoň trošičku blízké. Ani já jsem neodolala a doufám, že nebudu litovat...

ANOTACE:
Německo ve třicetileté válce.
Chytrá žoldnéřská dcerka Magdalena pracuje jako ranhojička v císařském vojsku. Brzy zahoří velkou láskou ke kupeckému synovi Erikovi, který od smrti svých rodičů žije sám. Je to ale zakázaná láska, protože otcové milenců kdysi proti sobě stáli jako nepřátelé.
Po jedné bitvě Erik beze stopy zmizí – a Magdalenu čeká osudové rozhodnutí…










A pak se na mne zase jednou usmálo štěstí a já vyhrála v soutěži tuhle krásku! No není úžasná? Už se nemohu dočkat okamžiku, kdy se do ní začtu!

ANOTACE:
Slavný román Jane Austenové přenesla do dnešního světa vynikající současná anglická spisovatelka Joanna Trollopeová. Provedla to s mimořádnou empatií, humorem, pokorou k originálu, ale také s nevídanou odvahou. Za dvě stě let se změnilo naše vyjadřování, společenské zvyklosti, životní styl, přibyly technické vymoženosti, zůstala ale touha po lásce, bezpečí, po blízkosti druhého. 
Z lásky možná není úniku ani emancipace – ještě že rozum i cit jsou stále s námi!










A jako poslední tu mám tuhle krásku z bazaru na databázi knih, kde jsem ji prostě nemohla nechat! Když už jsem se rozhodla, že dám panu Sparksovi šanci, chce to mít pro začátek alespoň dvě knihy, ať je co porovnávat...

ANOTACE:
Mariňák Logan Thibault na své misi v Iráku najde v písku fotografii usměvavé mladé ženy. Nikdo se po ní neshání, a tak si ji Logan vezme k sobě. Od té chvíle se ho začne až nápadně držet štěstí a stane se jeho talismanem. Když se vrátí zpět do Ameriky, je už přesvědčen o tom, že ta neznámá žena drží klíč k jeho osudu. Prochodí půl země, než ji nakonec najde, ale tím vše teprve začíná. Stane se křehká a zranitelná Elizabeth jeho opravdovým talismanem?






Snad jsem vás dnes nepřehltila tím obrovským zástupem knih a doufám, že jste tu třeba objevili nějakou tu inspiraci! A nebo jste zavzpomínali na knihu, kterou jste už četli?

Katniss

5 komentářů:

  1. Pěkný výběr. Na Kroniky železného druida se ještě podívám blíž. Díky za doporučení.
    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Jsem vždycky moc ráda, když někdo díky mému blogu objeví knížku, kterou dosud neznal... Doufám, že se ti série bude líbit, teda pokud se ji rozhodneš číst... ;-)

      Vymazat
  2. Moc pěkné přírůstky :) A že jich je pořádná kupa :) Četla jsem jen Kroniky železného druida a tuhle sérii si nemůžu vynachválit :) Atticus a Oberon jsou prostě super :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! :-) No, trochu jsem se rozjela a obávám se, že další měsíce budou v podobném duchu. Už teď přemýšlím, že Knižní přehlídku za duben udělám na dvě části... :-D Konečně někdo, kdo Kroniky železného druida četl! ;-) Jsem ráda, že se ti líbily. Tak nějak tuším, že na tom budu podobně...

      Vymazat
  3. :-D Teď jsi mě rozesmála, ale jsem ráda za tvoje nadšení! A ano, veřejně se přiznávám, že se mi One Direction líbí a to i v mých, téměř třiceti, letech! ;-) :-D

    OdpovědětVymazat